Tüy Dökücü Krem mi? Jilet mi?

Tüy Dökücü Krem mi? Jilet mi?

Tüy Dökücü Krem mi? Jilet mi?

Tüy dökücü krem ve jilet, benzer etkilere sahip ürünlerdir. Bu sebeple tüy dökücü krem jilet farkı merak edilir. Siz de bu iki yöntemin avantaj ve dezavantajlarını öğrenerek hangisini kullanacağınıza karar verebilirsiniz. Dilerseniz iki yöntemi de farklı zamanlarda kullanmanız mümkündür.

Tüy Dökücü Krem Jilet Etkisi Yapar mı?

Tüy dökücü krem de jilet de kılları kökünden almaz. Jilet, kılların deri üzerine çıkmış kısımlarını keserek pürüzsüz görünüm sağlar. Tüy dökücü krem ise aynı işlemi kılları zayıflatıp çözen kimyasal içeriklerle gerçekleştirir. Dolayısıyla depilasyon sonrası etki konusunda tüy dökücü krem jilet farkı söz konusu değildir. Yani tüy dökücü kremin jilet etkisi yaptığını söylemek mümkündür.


Jilet etkisi denildiği zaman akıllara kalınlaşan ve koyulaşan kıllar gelir. Halk arasında jiletin kıllanmayı artırdığı inancı yaygındır. Dolayısıyla tüy dökücü kremin de böyle bir etkisi olacağını düşünülebilir. Ancak jilet ve tüy dökücü işlemlerinden sonra kıllar kalınlaşmaz, sıklaşmaz ve koyulaşmaz. Kökünden değil, kesik yerinden uzadığı için bu etkiler gözlenebilir. Ancak tüm bunlar, tamamen bir illüzyondur. 

Tüy Dökücü İle Jilet Arasındaki Fark Nedir?

Tüy dökücü krem ve jilet farkı, elbette uygulama aşamalarıdır. Jilet, bir tıraş bıçağının deri üzerinde gezdirilmesiyle uygulanır. Bu işlem sırasında jiletin fazla bastırılması veya elden kayması sonucu kesikler meydana gelebilir. Sivilceli ve batık bölgelerde de olumsuz sonuçlar gözlenebilir. Ayrıca jilet, asla kuru cilde uygulanmamalıdır. Mutlaka losyon, köpük veya duş jeli gibi bir kayganlaştırıcıdan yardım alınmalıdır. Bu işlemin ardından cilt nemlendirilmelidir.


Tüy dökücü krem ise çok daha pratik ve risksiz bir uygulama vaat eder. Gözü kapalı bile yapılabilir. Bu işlem için yalnızca kuru ve temiz bölgeye kılları kapatacak incelikte tüy dökücü krem sürülmesi yeterlidir. Ürünün uygulama talimatlarında yazan süre boyunca beklemenin ardından kremi temizleyerek kıllarınızdan kurtulabilirsiniz. Tüy dökücü krem jilet farkı bu pratiklik ve hijyendir.

Tüy Dökücü Krem Jiletle Kullanılır mı?

Tüy dökücü krem ve jilet kullanımının beraber değerlendirilmesi mümkündür. Ancak nasıl bir kombinasyon yaptığınız önemlidir. Örneğin tüy dökücü krem sürüp üzerinden jiletle geçemezsiniz. Tüy dökücü krem ve jileti art arda kullanmanız da tavsiye edilmez. Örneğin tüy dökücü krem uyguladığınız bölgede bazı kıllar çıkmamışsa bunlara hemen jiletle müdahale etmek isteyebilirsiniz. Ancak bu müdahale, cildinize zarar verebilir. Eğer acil bir durum yoksa jilet ve tüy dökücü uygulamalarının ardından 24 saat beklemeniz tavsiye edilir. Yine de bu iki işlemi art arda uygulayacaksanız çok dikkatli olmalı ve ardından besleyici bir bakım gerçekleştirmelisiniz.

Tüy Dökücü Krem Cildi Tahriş Eder mi?

Tüy dökücü kremler, cildin pH derecesine uygun olarak üretilir. İdeal kullanımda herhangi bir tahrişe yol açmazlar. Ancak sonuçta tüy dökücüler, kimyasal içerikli ürünlerdir. Tüm kimyasallar gibi cilt yüzeyinde hasar oluşturma riski taşırlar. Bu riskin düzeyi oldukça düşüktür. Yine de bazı aşırı hassas ciltlerde kızarıklık, yanma ve kaşıntı gibi yan etkiler gözlenebilir. Doğrudan krem içindeki bir maddeye ciddi alerjiniz varsa farklı olumsuz sonuçlar da meydana gelebilir.


Tüy dökücü kremin yan etkilerinden mümkün olduğunca uzak durmak için öncesinde mutlaka test etmeniz önerilir. Cildin farklı ve küçük bölgelerinde test ettiğiniz tüy dökücü krem, alerjik reaksiyona yol açmıyorsa güvenle kullanılabilir. Ancak uygulama sırasında ürünün kullanma talimatlarına mutlaka uyulmalıdır. Tüy dökücü krem, farklı doğal veya kimyasal ürünlerle karıştırılmamalıdır. Talimatlarda yazan bekleme süresi aşılmamalıdır. Yine kullanım talimatlarına uygun olarak temizlenmelidir. İşlemin ardından nemlendirme yapılırsa ciltte herhangi bir tahriş veya kuruluk oluşmadığı rahatlıkla gözlenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER