Tüy Dökücü Nedir?

Tüy Dökücü Nedir?

Tüy Dökücü Nedir

İstenmeyen tüyler için evde uygulanabilecek birçok farklı depilasyon yöntemi vardır. Tüy dökücü krem de bu yöntemlerden biridir. Tek başına uygulanabilmesi ve risksiz olması, bu yöntemi ön plana çıkarır. Siz de söz konusu yöntem hakkında detaylı bilgiler edinerek depilasyon rutininizi yeniden düzenleyebilirsiniz. 

Tüy Dökücü Nedir?

Tüy dökücü, insan vücudunu kıllardan arındıran bir üründür. Krem, jel veya sprey formunda bulunur. Kimyasal içeriklidir. İçeriğindeki kimyasallar sayesinde cilt yüzeyinde görülen kılların koparak dökülmesini sağlar. Kılları kökünden almaz. Tüm işlem, cilt yüzeyinde başlar ve biter. Dolayısıyla tüy dökücü, yüzeysel depilasyon yöntemleri arasında yer alır.


Bu ürünler hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilebilir. Nitekim erkek ve kadınlar için ayrı formülasyonları da mevcuttur. Üstelik her yaş grubuna uygundur. Ancak kimyasal içerikli olduğundan ergenliğe girmemiş küçük çocukların kullanması tavsiye edilmez. Tüylerin dökülmesine yardımcı olan bu ürünlerin farklı versiyonları, her ihtiyaca hitap etmelerini kolaylaştırır. Hassas ciltlere ve kalın kıllara uygun seçenekler dikkat çeker. Duşta kullanılabilen versiyonlar ekstra pratiklik sunar. Tüm cilt tiplerine uygun olan ürünler ise ortak ve standart kullanım için idealdir.


Tüy dökücü ürün kullanımı, son derece zahmetsizdir. İşlem öncesinde gözenekleri açmak ve ürünün etkisini artırmak için kese veya peeling yapabilirsiniz. Ancak cildiniz hassas ise bu uygulamayı bir gece önceden yapmanız veya bu adımı atlamanız daha iyi olur. İşleme başlamadan hemen önce ise uygulama alanının temiz ve kuru olmasına özen göstermelisiniz. 


Uygulama sırasında bir miktar ürünü depilasyon görecek bölgeye sürüp dağıtmalısınız. Kullanım miktarı, kılları örtecek kadar olmalıdır. Fazla ürün kullanmak, daha iyi ya da hızlı sonuç vermez. Kullanım talimatlarında yazan süre boyunca bekledikten sonra ürünü küçük bir bölgeden sıyırabilirsiniz. Bu kontrol aşamasında kılların cilt yüzeyinden ayrıldığını görürseniz tüm ürünü temizleyebilirsiniz. Ardından ürün kalıntılarından kurtulmak için ılık suyla durulanmanız ve nemlendirici bir kremle uygulama bölgesini besleyip rahatlatmanız tavsiye edilir.


Tüy dökücü ürünlerin avantajları hızlı ve pratik kullanılmalarıdır. Ayrıca bunlar, hijyenik ve güvenli ürünlerdir. Cildinizde kesilmelere, kanamalara, deri çürümelerine, sarkmalara ve acıya sebep olmaz. Ellerinizi veya etrafı kirletmez. Her yere taşınabilir. İstenildiği zaman dakikalar içinde kullanılabilir.

Tüy Dökücü Ürünler Nasıl Çalışır?

Tüy dökücü krem hakkında bilmeniz gereken detaylardan biri de çalışma mantığıdır. Söz konusu sistem, yalnızca kremler değil tüm tüy dökücüler için geçerlidir. Bu ürünler potasyum, kalsiyum hidroksit ve tioglikolik asit gibi kimyasal maddeler içerirler. Bu kimyasalların ortak hedefi, kıl yapısında bulunan proteinlerle savaşmaktadır. Söz konusu kimyasallar, kıllardaki keratin adı verilen proteinleri yakalar ve zayıflatır. Protein temeli zayıflayan kıllar, direncini yitirir. Böylece cilt yüzeyinde daha fazla tutunamaz ve koparak dökülürler.


Tioglikolik asit gibi kimyasalların aktifleşmeleri için zamana ihtiyaç vardır. Çünkü bu kimyasal maddeler ciltle temas ettiğinde önce düşmanı bulur. Ardından düşmanın yani kılın yapısını değiştirmeye ve çözmeye çalışır. En sonunda kimyasallar üstün gelir ve kıllar kopar. Bu süreç, çoğunlukla birkaç dakika kadar kısadır. Tüy dökücü ürünlerin kullanımında bu yüzden bekleme aşaması yer alır.


Kıl; kökleri canlı, boy ve uçları ölü bir oluşumdur. Yani cilt yüzeyinde görülen her bir parçası, kılın ölü kısmıdır. Tüy dökücülerin içindeki kimyasallar, kılların yalnızca ölü hücreleriyle savaşabilir. İşlemin deri üzerinde kalması ve kıl köklerine etki etmemesinin sebebi de budur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER