Dudak Üstü Tüyler Nasıl Alınır? Bıyık Bölgesi En İyi Nasıl Alınır?

Dudak Üstü Tüyler Nasıl Alınır? Bıyık Bölgesi En İyi Nasıl Alınır?

dudak üstü tüyler nasıl alınmalı

Dudak üstünde istenmeyen tüyleri alarak çok daha bakımlı bir görüntü elde etmek mümkündür. Bıyık nasıl alınır sorusunun birbirinden farklı birçok cevabı olduğu için cilt tipinize ve uygulama için ayırabileceğiniz zamana bağlı olarak seçilecek yöntemin değişebileceğini söylemek mümkündür.

Pürüzsüz Bıyık Nasıl Alınır?

Bıyık alma söz konusu olduğunda akla gelen ilk seçenekler, ağda ve ip yöntemleri olsa da ustura ve cımbızla bu işlemi yapmak da oldukça sık başvurulan alternatifler arasındadır. Hangi alternatifin size daha uygun olduğunu öğrenerek rutininize ekleyebilirsiniz.

1. İple Bıyık Alma

İple bıyık alma güzellik merkezlerinde ya da kuaförlerde sıklıkla tercih edilen yöntemler arasındadır. Kendi başına bu yöntemi yapmayı bilen kişiler tarafından da birkaç saniye içinde sonuç vermesi sayesinde iple istenmeyen tüylerden kurtulma, başvurulan yollardan biridir. İple bıyık nasıl alınır sorusunun cevabını öğrenerek bu işlemi kendiniz uygulamak isterseniz öncelikle kopmayacak sağlam bir malzemeye sahip olmanız tavsiye edilir. 

Kopmayan pamuk ipi yaklaşık 2 karış uzunluğunda keserek uçlarını bağlamanız gerekir. Daha sonra işaret ve baş parmaklarınızı ipin her iki yanından geçirmelisiniz. Yatay bir 8 görüntüsü elde edene kadar ipin burgulu hâle gelmesini sağladığınızda bu kısımla bıyıklarınızı alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dudak üstü tüyleri iple nasıl alınır henüz bilmiyorsanız öğrendikten sonra pratikliğiyle sıklıkla tercih edeceğiniz bir yöntem olacaktır.

2. Cımbızla Dudak Üstü Tüylerden Kurtulun

Kontrollü bir şekilde bıyıklarınızı almanızı sağlayacak cımbız yöntemi, uzun süre etkili sonuçlar elde edebileceğiniz bir diğer seçenektir. Genellikle birkaç tel çıktığında müdahale için kullanılan cımbız yöntemi, bıyık alma işleminin biraz daha uzun sürdüğü seçeneklerdendir. Genellikle ip ve ağda gibi hızlı şekilde alınan bıyıkların ardından birkaç tel kaldığında cımbız yöntemine başvurulur. 

3. Yüz Usturası ile Dudak Üstünü Temizleyebilirsiniz

Yüz usturasıyla da dudaklarınızın üstünde çıkan tüylerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Cildinize zarar gelmeyecek şekilde usturayı tutmanız bu yöntemi gerçekleştirirken en çok dikkat etmeniz gereken noktaların başında gelir. Ayrıca tüyleri çıkış yönüne doğru olacak şekilde almanız da sertleşme hissinin oluşmasını engeller. Yüz usturasıyla tüyleri temizledikten sonra uygun bir nemlendirici kullanarak da cildinizin tahriş olma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.

4. Yüz Ağdaları ile Bıyık Bölgesini Alabilirsiniz

Evde bıyık nasıl alınır sorusuna popüler olarak verilen cevaplardan bir diğeriyse yüz ağdalarıdır. Özellikle dudak üstüne uygun olacak şekilde tasarlanan ağda bantları, etkili sonuçları ve pratik olmalarıyla ön plana çıkarlar. Cildinizin kullanacağınız ürüne herhangi bir alerjik reaksiyon geliştirme ihtimali bulunmuyorsa ağdaları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru tek bir hamlede bandı çıkarmanız önerilir.

Bıyık Bölgesi Alındıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Bıyık bölgesi alındıktan sonra cildinizi yatıştırmak için bazı bakımları ihmal etmemeniz gerekir. Ayrıca köklerinden ayrılan tüylerin seyrelmesi ve istenmeyen görüntünün oluşmasının engellenmesine yardımcı olmak için kimi ürünleri de ağda işleminden sonra kullanabilirsiniz. Öncelikle tahriş olma ihtimalini ortadan kaldırmak için bıyık bölgesini aldıktan sonra uygun bir nemlendiriciyle cildinizi yatıştırmanız ve bu kısma sabun, jel gibi herhangi bir maddenin temas ettirmemeniz tavsiye edilir.

Cildinizden bu istenmeyen tüyleri uzaklaştırarak teninizi de yatıştırdıktan sonra kıl köklerini zayıflatacak ürünleri tercih edebilirsiniz. Genellikle kıl köklerinin açığa çıkmasıyla kullanılan kimi ürünler tüy görünümünün azalmasına yardımcı olur. Örneğin karınca yumurtası yağı, cildin pürüzsüz hissinin daha uzun süre korunmasına katkı sağlar. Doğal bir içeriğe sahip karınca yumurtası yağı, evde de kolaylıkla tercih edilebilen ürünlerden olduğu için tüylerin görünümünü azaltması konusunda size yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER