Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

tüy dökücü krem nasıl kullanılır

İnsan bedeninde birçok noktada tüy oluşumu görülür. Boyutları, renkleri ve kalınlıkları değişen bu tüylerin bazıları istenmeyen bölgelerde yer alır. Hassas cilde sahip kişilerin tercih ettiği kıl alma yöntemlerinden biri de tüy dökücü krem kullanmaktır. Sivilce ve tahrişe eğilimli derilerde işe yarayan bu kremler, bitkisel içerikli olduğu için olumsuz durumların önüne geçebilir.

Hem kadın hem de erkekler tarafından kullanılabilen tüy dökücü kremlerle ilgili bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz. 

Tüy Dökücü Krem Nedir?

Tüy dökücü kremler hemen her yaştan kişi tarafından kullanılabilir. Bu ürünler; köpük, losyon ya da jel gibi formlarda üretilir. Kısa boyutlarda olan tüyleri bile kökünden döken bu ürünler, acısız bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulmanıza olanak tanır. 24 saate kadar nemlendirme özelliği olan bu kremler, kolay uygulanabilen yapıları sayesinde pratik ürünlerdir. 

Anında tüyleri döken ve sonrasında kılların yavaş uzamasını sağlayan tüy dökücü kremler, parfümlü ya da parfümsüz olabilir. Ağda ya da jilet gibi kıl temizleme yöntemlerinin açtığı batık ya da tahriş durumunun oluşmasını engeller. Yumuşak ve temiz bir beden görünümü elde etmek için farklı formüllere sahip tüy dökücü kremleri tercih edebilirsiniz.

Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılmalı?

Pratik ve ağrısız bir şekilde tüylerinizden kurtulmak için markaların tüy dökücü kremlerini kullanmanız mümkündür. Peki, kıl köklerini zayıflatan tüy dökücü krem nasıl kullanılır? Bu soruya cevap arıyorsanız sürecin ön hazırlığının da olduğunu bilmeniz gerekir. İstenmeyen kıllardan kurtulmak istediğiniz bölgenin temiz olması, performansı etkileyen unsurlardan biridir. Kremi kullanmadan önce ılık suyla kullanılacak bölgeyi temizlemeniz gerekir.

Bacak, kol, koltuk altı, genital bölge ve yüzde kullanılabilen tüy dökücü kremlerin hangi amaçla üretildiğini dikkatle okumalısınız. Krem, sprey ya da köpük formundaki bu ürünü kılları tamamen kapatacak şekilde sürün. Bu sürme işlemini kutudan çıkan spatula yardımıyla veya elinizde eldiven varken yapabilirsiniz. 3-5 dk arasında bekledikten sonra bezle kremi alabilirsiniz. Alerjinizin olup olmadığını anlamak için bedeninizin ufak bir bölümüne kremi sürüp kolaylıkla test edebilirsiniz.

Tüy Dökücü Kremin Faydaları ve Avantajlı Yönleri

Ağda, epilasyon aletleri ve jilet kullanımı gibi uygulamalara oranla daha pratik olan tüy dökücü kremler, parlak bir cilt elde etmenize olanak tanır. Ağrı ya da acı hissedilmeyen uygulaması sayesinde her yaştan kişiler tarafından kullanılabilir. “Tüy dökücü krem ne işe yarar ve faydalı mıdır?” diye düşünüyorsanız cevabını aşağıda bulabilirsiniz: 

  • Doğal içerikleri sayesinde alerjiye eğilimli kişiler de kullanabilir.
  • Kıl alma yöntemleri içinde acısız ve konforlu olan bir uygulamadır.
  • 5 dk gibi kısa bir sürede pürüzsüz görünüm elde edebilirsiniz.
  • Tahriş, kaşınma ve yanma gibi olumsuz etkiler görülmez.
  • Gözle görülmeyen kılların bile dökülmesini sağlar.
  • Renk fark etmeden istenmeyen tüylerden kurtulmaya olanak tanır.
  • Bedenin her bölgesine rahatlıkla uygulanabilir.

Tüy dökücü krem, doğru kullanıldığı takdirde oldukça pratik bir üründür. Kısa sürede sağladığı pürüzsüz görünümü sayesinde oldukça beğenilir. Tüy dökücü kremden verim alabilmeniz için öncesindeki ve sonrasındaki süreçleri, eksiksiz yerine getirmeniz gerekir. 

Tüy Dökücü Kremin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Tüy dökücü olarak nitelenen ürünler sodyum tiyoglikolat, kalsiyum tiyoglikolat ve stronsiyum sülfat gibi alkali kimyasallarına sahiptir. “Tüy dökücü krem ne kadar süre etkili?” sorusuna cevap arayan kişilerin bu kimyasalların tüyleri parçaladığını bilmeleri gerekir. Bu da akıllara keratin denilen protein parçacıklarının zayıflamasını sağlayan doğal içerikli tüy dökücü krem ne kadar etkili olur, sorusunu getirebilir. Jiletlerle tüylerini alan kişilerin kısa süre sonra kıllarını tekrar almaları gerekebilir. Tüy dökücü kremler ise 1 ay kadar bir süre size konfor sağlar. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER