Yüz Tüyleri Nasıl Alınır? Yüz Tüylerinden Kurtulma Yolları

Yüz Tüyleri Nasıl Alınır? Yüz Tüylerinden Kurtulma Yolları

yüz tüyleri nasıl alınır

İnce deri tabakasına sahip olan yüz bölgesi, her gün iletişim kurduğumuz insanların baktığı ilk noktadır. Yüzde bulunan istenmeyen kıllar, negatif bir görünüm oluşturabilir. Tam da bu nedenle bakımlı olmak isteyen kadınlar, yüz tüyleri ne ile alınmalı sorusuna yanıt arar. Sir ağdalar, yüz için kullanılan tüy alma yöntemlerinde sıklıkla tercih edilen bir seçenektir. Diğer yöntemler arasında; epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, ağartma ya da elektroliz sayılabilir. Yüzünüzde veya çevresinde bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmak için farklı seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz.

Yüz Tüylerinden Kurtulmak için İpuçları

Yüz tüyleri nasıl alınmalı sorusunu soran kişiler bu yazıda cevaplarını kolaylıkla bulabilir. Dudak üstü, yanak, kaş, çene kenarları ve kulak etrafı gibi yüz bölgelerine ağda yapılabilir. Tüy dökücü kremler ve ip, yüzdeki istenmeyen kıllardan kurtulmak için genellikle tercih edilir. Acısı daha az olan bu yöntemler, kısa süreli etkidir. Ağda ve karınca yumurtası yağı uygulaması gibi ürünler, daha uzun süre kıl oluşumunun engellenmesi ile bilinir. 

Yüz ve çevresinde epilasyon aletleri, yakma, elektroliz ve ağartma daha az kullanılan yöntemler arasında sayılabilir. Lazer uygulamaları kıl köklerinin uzamasını yüksek oranda durdurmasında etkilidir. Yüz tüylerinden kurtulmak isteyen kişiler yüz traş bıçaklarını da kullanabilir. Boyutları ufak olan bu falçatalar, tek kullanımlıktır. Kesiklere neden olabileceği için bu ürünleri kullanırken dikkatli olarak olası kazaların önüne geçebilirsiniz.

Evde Yüz Tüyleri Nasıl Alınır? 

Hem kadın hem de erkeklerin sorun yaşadığı yüz tüyleri nasıl alınır? Evde yüz tüyleri nasıl alınır sorusuna cevap olarak şu maddeler verilebilir;

  • Sir ağda bantları ve ılık ağda
  • Yakma ve ip yöntemi
  • Karınca yumurtası yağı sürmek
  • Tüy dökücü krem

Küçük bir alana test ettiğiniz sir ağda bandını sonrasında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Tahriş ya da kızarıklık oluşma durumunda ağdaya ara vermeniz önerilir. 30-40 saniye yüz ağda bandını bekletmek yeterlidir. Daha fazla bekletme durumunda olumsuz sonuçlar görülebilir. Kılların çıkış yönünün tersine çekmek ağdanın püf noktasıdır. Tüy dökücü kremler ise kullanım açısından oldukça pratiktir. Yakma ve ip yöntemi sırasında birinden yardım almanız önerilir.

Yüz Tüylerinizi Almadan Önce Nasıl Hazırlanmalısınız?

Yüzünde pürüzsüz ve temiz bir görünüm elde etmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktalar; kullanılacak yöntem, hangi bölgeye uygulanacağı, cildin durumu ve kılların uzunluğu olarak sıralanabilir. Yüzün ağdaya ya da tüy dökücü kreme hazırlanması için ılık suyla yıkanması ve temizlenmesi gerekir. Sonrasında iyice kurulama yapılmalıdır. Tüylerin fazla kısa ya da uzun olmaması da yüzü hazırlama aşamasında önem taşır. 

Tüyleri aldıktan sonra limon sürmek ya da karınca yumurtası yağı kullanmak kıl köklerini güçsüzleştirir. Gerginlik elde etmeniz kılların daha iyi temizlenmesi için önerilir. Yağlı kremler sürmekten ve kimyasal kullanmaktan kaçınmak gerekir. Yüzünüzde kesik ya da açık yara bulunuyorsa tüylerinizi almanız önerilmez.

Yüz Tüylerini Almak için Hangi Yöntemler Kullanılabilir?

Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır. Kullanılacak ürünün içeriğini okuyarak bundan emin olabilir veya ufak bir bölgeye ürünü sürerek küçük bir test yapabilirsiniz. Hormon tedavi ilacı kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan ürün kullanmamanız daha iyi olabilir. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER