El Bakımında Hyaluronik Asitin Önemi

El Bakımında Hyaluronik Asitin Önemi

El Bakımında Hyaluronik Asitin Önemi

Eller, günlük yaşamın tüm yükünü çeker. Çalışırken, temizlik yaparken, yemek pişirirken veya yalnızca güneş altında dolaşırken bile yıpranırlar. Gün boyu suya girip çıkar ve farklı temizleyicilere maruz kalırlar. Tüm bunlar, eller için özel bir bakımı zorunlu kılar. Hyaluronik asit, el bakımı için ihtiyaç duyduğunuz özeni sunan bir maddedir. Tüm cilt ve saç rutininizde olduğu gibi el bakımınızda da hyaluronik aside yer açarak fayda sağlamanız mümkündür.

Hyaluronik Asit Ne Amaçla Kullanılır?

Hyaluronik asit, bir polisakkarit molekülüdür. N-asetil, D-glukozamin ve D-glukuronik asit setlerinden oluşur. Polimerik bir yapıya sahiptir. Bu sayede su moleküllerini kendine doğru çekebilir. Yüksek kapasiteli su tutma özelliğiyle bu molekülleri uzun süre muhafaza edebilir. Böylece bulunduğu yüzeye nem, dolgunluk ve canlılık katar. Dolayısıyla hyaluronik asit, cilt bakımında yoğun nem ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılır.

Nem için hyaluronik asit kullanımının ön planda olmasının sebebi, bu molekülün vücutta doğal olarak bulunmasıdır. Hyaluronik asit; eklem sıvısı, cilt, gözler ve diğer bağ dokular gibi vücudun birçok farklı bölgesinde kendiliğinden üretilen bir glikozaminoglikan türüdür. Dolayısıyla vücut, dışarıdan alınan hyaluronik asidi kolaylıkla kabul eder. Ciltle mükemmel uyum sağlayan bu madde, bakım rutininde yükse fayda sunar. 

Hyaluronik asit, el bakımında da kullanılır. Nemlendirici kremlerin, el maskelerinin veya bakım serumlarının içinde yer alabilir. Sabah evden çıkmadan, gece yatmadan önce ve manikürden sonra tercih edilebilir. Dilerseniz el bakımı için günlük veya haftalık rutinlerinize hyaluronik asit eklemeyi düşünebilirsiniz.

Hyaluronik Asit Faydası Nedir?

Hyaluronik asit, cilde faydalarıyla bilinir. Başlıca faydası nemlendirmedir. Fakat bu bağlamda daha birçok faydayı beraberinde getirir. Hyaluronik asidin sunduğu faydaların bir kısmına aşağıdaki listeden ulaşmanız mümkündür.

  • Dolgunluk verir: Hyaluronik asit, dermis tabakasında su moleküllerini bağlayarak nem oranını artırır. Cildin doğal nem dengesini koruduğu için dolgun, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm sunar. 

  • Kırışıklıkları azaltır: Kırışıklık oluşumunun sebeplerinden biri kuruluktur. Kuru cilt esneyemediği için oluşan çizgileri hapseder. Nem sayesinde cilde esneklik sunan hyaluronik asit, kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur. Bu sayede hyaluronik asit, el bakımında da pürüzsüzlük ve gençlik sağlar.

  • İzlerin iyileşmesine destek olur: Hyaluronik asidin cildin ve dokuların yenilenmesine katkı sunan özelliği, yalnızca gençleşmeye değil yaraların iyileşmesine de yardımcıdır. Böylece sivilce izi gibi problemlerin aşılmasına destek olur.

  • Eklem sağlığını destekler: Eklem sıvısında doğal olarak bulunan hyaluronik asit, hareket kolaylığı sunar. 

  • Göz sağlığını destekler: Göz içindeki vitreus sıvısında doğal olarak bulunan asit, dokuları nemli tutarak kuruluğun önüne geçer. Böylece göz kuruluğundan kaynaklanan problemlerin çözümüne destek olur.

Bu özelliklerinin yanı sıra tüm vücuttaki bağ dokularının sağlığını destekleyen hyaluronik asit, önemli bir yardımcıdır. Yalnızca cilt bakımından değil, genel sağlık için de önemli olduğunu kanıtlamıştır. 

Hyaluronik Bakım Nedir?

Hyaluronik asit bakımı, bu maddenin başrolde olduğu bir rutini ifade eder. Hyaluronik asit faydalarından yararlanmak için uygun bir bakım rutini oluşturmanız gerekir. Bu rutini oluşturmanın çeşitli yolları vardır. En basiti, hyaluronik asit içeren ürünler kullanmaktır. Çeşitli nemlendirici ve maskelerde bu asidi bulmanız mümkündür.

İkinci yol ampul kullanımıdır. Serum kıvamındaki hyaluronik asit ampullerini kırarak doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Kullandığınız diğer ürünlerin veya doğal karışımlarınızın içine ekleyebilirsiniz. Böylece ürün içeriğindeki hyaluronik asit oranını yoğunlaştırmış olursunuz. Üçüncü yol hyaluronik asit tozundan geçer. Toz hâlinde aldığınız asidi suyla kıvamlandırarak cildinize uygulayabilirsiniz.

Hyaluronik asit, harici bakımın yanı sıra dâhili olarak da kullanılır. Hyaluronik asit enjeksiyonları bunun en iyi örneğidir. Vitamin tabletleri de bu asidin ağız yoluyla alınmasını sağlar. Dilerseniz vücutta doğal olarak üretilen hyaluronik asidi sentezleyen balık, soya ve kemik suyu gibi gıdaları tüketerek bakım rutininize destek olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER