Erkekler için Tüy Dökücü Bakım

Erkekler için Tüy Dökücü Bakım

Erkekler için Tüy Dökücü Bakım

İstenmeyen tüyler, uzun yıllar yalnızca kadınların problemi olarak lanse edildi. Ancak erkekler de kıl görünümünden rahatsız olabilirler. Yoğun bölgelerdeki kılları seyreltmek veya tamamen almak isteyebilirler. Bu epilasyonun estetik, spor ve hijyen gibi birçok sebebi olabilir. Erkekler için tüy dökücü kullanımı son derece normal ve zahmetsizdir. Acısız ve pratik ürünlerle kıllardan kurtulmak mümkündür.

Erkekler için Tüy Dökücü Krem

Erkekler için özel olarak üretilen tüy dökücü kremler görebilirsiniz. Bu kremler, kadınların kullandıkları ürünlere nazaran daha etkili içeriklere sahiptir. Kalın ve sert kıllar üzerinde başarı sağlamak amacıyla formüle edilir. Bu sebeple erkek tipi kıl yapısına uygundur.


Erkeklerde tüy dökücü krem kullanımı, birçok bölgeye uygundur. Koltuk altı, göğüs, sırt ve genital bölge gibi farklı alanlarda kullanılabilir. Tüy dökücüler kılları kökten almadıkları için acısız ürünlerdir. Yine aynı sebepten bir ön hazırlık gerektirmezler. Tüy dökücü krem kullanmadan önce kıllarınızı kısaltmanız gerekmez. Yalnızca uygulama yapılacak bölgenin kuru ve temiz olmasına özen göstermeniz yeterlidir.

Erkekler için Tüy Dökücü Sprey

Spreyler, kremle bile uğraşmak istemeyenler tarafından tercih edilir. Çünkü kremler sonuç olarak el yordamıyla uygulanır. Tüy dökücü kokusunun elinde kalmasını istemeyenler sprey formdaki ürünleri tercih edebilirler. Tüy dökücü spreyler, kremler ile aynı etken maddeleri içerirler. Kılları cilt yüzeyinden ayırmayı başarırlar. Ancak kökten temizlik sağlamazlar. Erkekler için üretilen sprey tüy dökücüler, kalın ve sert kıllar üzerinde başarılıdır.


Spreyler, püskürtme mantığıyla çalıştığı için krem kadar kolay idare edilemeyebilirler. Özellikle alışana kadar bu spreyi yüzünüze yakın bölgelerden uzak tutmaya dikkat edin. Genital bölge de aynı hassasiyeti göstermeniz gereken noktalardan biridir. Erkekler için tüy dökücü kullanımı son derece güvenlidir ancak yine de uygulama öncesinde ürün etiketini okumanız tavsiye edilir. Eğer bu gibi ürünleri ilk defa kullanacaksanız küçük bir bölgede test etmeniz önerilir.

Tüy Dökücü ile Bacak Kıllarını Almak 

Tüy dökücü ile bacak kıllarını almak, yalnızca 10 dakika sürer. Bu işlem için şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:


  1. En iyi sonuç için bir önceki gün peeling veya kese yapın. Fazla hassas bir cildiniz yoksa birkaç saat öncesinde de yapabilirsiniz.
  2. Uygulama alanını temizleyin ve kurulayın.
  3. Tüy dökücü ürünü kılları örtecek kadar ince bir tabaka hâlinde uygulayın.
  4. 5-10 dakika bekleyin.
  5. Küçük bir alanı temizleyerek kılları kontrol edin.
  6. Kıllar cilt yüzeyinden ayrılıyorsa tüy dökücünün tamamını temizleyin. Bu işlem için hijyenik bir spatula kullanabilirsiniz.
  7. Tüm ürünü temizledikten sonra ılık suyla bacaklarınızı durulayın.
  8. Bacaklarınızı nazikçe kurulayın.
  9. Aloevera jeli gibi rahatlatıcı bir ürünle nemlendirin.

Erkekler için tüy dökücü kullanımı işte bu kadar kolaydır. Yalnızca 9 adımda bacak kıllarından kurtulmanız mümkündür. Ancak uygulama sırasında kaşıntı veya yanma hissederseniz ürünü derhal temizlemeyi unutmayın. Tahriş hissi geçmezse gerekli müdahaleleri yapmanız ve alerjik reaksiyonlara karşı hekime başvurmanız tavsiye edilir.

Erkekler için Tüy Dökücü mü Yoksa Jilet mi Daha İyi?

Tüy dökücü veya jilet arasında seçim yapmak, çoğunlukla kişisel tercihlere bağlıdır. Jilet; hızlı, pratik ve temiz bir uygulama sunar. Bu uygulama sırasında yalnızca ılık su ve jilete ihtiyaç duyarsınız. Ancak jiletin yanlış kullanımı kesik, tahriş ve batıklara yol açar. 


Erkekler için tüy dökücü bakımı nispeten güvenli bir uygulamadır. Tüy dökücüler ile yaklaşık 5 dakikalık bir bekleme süresinden başka hiçbir şeye ihtiyacınız olmaz. Bu uygulama acısız, kesiksiz ve kullanışlıdır. Tüy dökücünün tek dezavantajı, kimyasal içeriğin alerjik reaksiyon oluşturma riskidir. Bunu da önceden test etmeniz mümkündür. Bu değerleri göz önünde bulundurarak seçim yapmanız mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER