Ağda Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ağda Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

agda-yaparken-nelere-dikkat-edilmelidir

Ağda Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bacaklarımız, yüzümüz, kollarımız, koltuk altlarımız, bikini bölgemiz… 

İstenmeyen tüyler, başımıza çoğu zaman bela olurlar. Bu yüzden sürekli olarak  tüylerimizi alır ya da bir profesyonele aldırırız. Genelde, tüy alma yöntemi olarak  ağdaları kullanırız. Ağdaları kullanmak için profesyonele ihtiyaç yoktur, evde kendimiz  de kolayca yapabiliriz. 

Ağdaların birçok çeşidi vardır; geleneksel yöntemler, sir ağda çeşitleri gibi. Sizin için en  doğrusunu ve en zahmetsizini seçmeniz gerekir, aksi takdirde bu basit işlem birdenbire  bir probleme dönüşebilir. 

Ağdalar, tüy problemlerine karşın kullanılan en yaygın ve en etkili çözümlerden bir  tanesidir. Pratik ve basit oluşu onu yüz yıllardır bir tüy karşıtı yöntem olarak  kullanmamıza olanak sağlamakta. Tabii her ne kadar da öyle olsa, ağda yapmak bazen  çileli bir zahmete dönüşebilmektedir. Yanlış uygulamalarda cilt tahrişleri olabilir.  Tüyleri istediğiniz gibi alamayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak için ağdanızı  doğru şekilde kullanmalısınız.

Maddelerle Ağda Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Biz de bu nedenle sizin için ağda yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini derledik,  öyleyse başlayalım! 

  • Ağda yapmadan önce, ağda yapılacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, özellikle kısa tüylerin alımında büyük kolaylık sağlar. 
  • Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
  • Ağda çabuk bitsin diye büyük bantlar kullanmaktansa, küçük bantlar kullanmak çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlar.
  • Ağda yaparken, tüylerinizin fazla uzun olmaması gerekir. Eğer tüyler fazla uzunsa önce tüylerinizi bir makas yardımı ile kısaltın, sonra ağdaya geçin.
  • Tüyleri alınacak bölgeye ağda sürerken, yukarıdan aşağıya doğru sürmelisiniz. Tüylerinin çıkış yoluna doğru sürdüğünüz için alacağınız sonuç çok daha verimli  olacaktır. 
  • Ağdayı sürdükten sonra yapıştırdığınız ağda bezini, tüylerin çıkış istikametinin tam tersine doğru çekmelisiniz.
  • Ağda işlemi bittikten sonra cildinizin tahriş olmaması için iyi bir nemlendirici kullanmanız tavsiye edilir. Tercihen bebek pişik kremleri bu konuda gereken hassasiyeti sağlayacaktır. 
Tüm işlemleri bitirdikten sonra artık hazırsınız! İstediğiniz kıyafeti istediğiniz şekilde  giyebilir, plajlara akın edebilir, dilediğiniz gibi dolaşabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER