İntim Bölgesi İçin Neden Özel Yıkama Jeli Kullanılmalı?

İntim Bölgesi İçin Neden Özel Yıkama Jeli Kullanılmalı?

İntim Bölgesi İçin Neden Özel Yıkama Jeli Kullanılmalı?

İntim bölgesi, oldukça hassas ve düzenli bakım gerektiren bir bölgedir. Bu nedenle kadınlar genital bölgelerini nasıl temizlemeleri gerektiğini araştırmaktadır. Bu noktada bilinmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, genital bölgesinin yapısının bozulmaması için özel intim jellerinin kullanılması gerektiğidir.

İntim bölgesinin temizliği özel intim jel ile yapıldığı zaman, hem genital bölgenin yapısı korunur hem de tam bir temizlik sağlanır. Ancak genital bölge için vücut şampuanı gibi ürünlerin kullanılmaması gerekir. Çünkü vücut jeli, duş kremi, şampuan gibi temizlik ürünlerinin içerisinde bulunan kimyasallar ve parfüm, genital bölgenin zarar görmesine ve tahriş olmasına sebebiyet verebilmektedir.

İntim Bölgesi Nasıl Temizlenmeli?

İntim bölgesi temizliği için daha önce de belirttiğimiz gibi intim için özel olarak tasarlanmış ürünlerin kullanılması gerekmektedir. İntim jelleri, genital bölgenin doğal dengesini bozmadan temizlik sağladığı için çok daha sağlıklı seçeneklerdir. Ayrıca  parfüm de içermezler. İntim bölgesinin temizliği için intim jellerine ek olarak dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekildedir:

  1. Pamuklu iç çamaşırlar kullanmalısınız.
  2. Genital bölgenizin ıslak kalmasına müsaade etmemelisiniz.
  3. İntim jeli kullanırken tahriş edici hareketlerden kaçınmalısınız.
  4. İntim bölgenizde parfüm ve kimyasal içerikli temizlik ve bakım ürünleri kullanmamalısınız.
  5. Genital bölgenizdeki tüyleri düzenli olarak almalısınız.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat ederseniz, intim bölgenizin hem temiz hem de sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak intim bölgenizin sağlığı için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeniz de tavsiye edilmektedir.

İntim Bölgesi Jelinin İçeriği Nasıl Olmalı?

Genital bölge temizliği için kullanılan jeller, mutlaka dermatolojik olarak gerekli testlerden geçmiş ve onaylanmış olmalıdır. Bunun yanı sıra pH değerinin intim bölgesi için uygun olması gerekir. Çok yüksek ya da düşük pH değerine sahip olan yıkama jelleri, genital bölgesinin pH’ını bozabilir. Asidik pH değerine sahip olan intim jelleri, genital bölgenin doğal dengesine katkıda bulunarak bakteri ve mantar üremelerini önlemeye yardımcı olur.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER