İntim Jel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İntim Jel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

intim jel nedir

İntim Jel Nedir? Genital Bölge Temizliğinde İntim Jel Kullanımı

İntim jel, genital bölge temizliğinde tercih edilen ürünlerden biridir. Peki, intim jel nedir, nasıl kullanılır? Birlikte inceleyelim.

İntim Jel Nedir?

Genital bölge temizliği oldukça hassas davranılması gereken bir konudur. Özellikle istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan tüy azaltıcı yöntemler sonrası genital bölge tahriş olabilir. Bu sebeple temizliğinin iyi yapılması ve tahrişin giderilmesi gerekir. Genital bölge temizliği için yalnızca su kullanımı tavsiye edilse de bazı zamanlarda yetersiz kalabilir. Bu gibi durumlarda genital bölge yapısına uygun olarak üretilmiş ürünler devreye girer. İntim jel de bu ürünlerden biridir. İntim jel, genital bölgede bulunan hassas cilt dokusunu bozmadan bu bölgeyi temizlemeye yarayan bir temizleme jelidir. İçeriğinde bulunan laktik asit ve probiyotik sayesinde genital bölgenin florasını ve pH’ını korur. Temizliğin yanı sıra genital bölgede yaşanan koku problemlerine de çözüm olabilir. İntim jel, genital bölgenin pH değerine uygun olarak üretildiği için rahat bir şekilde kullanılabilir. Çoğu kadın bu detayı atlayarak genital bölge temizliğinde sabun kullanır. Fakat sabunun pH değeri genital bölge için uygun olmayabilir. Bu nedenle tahriş, kızarıklık veya kuruluk gibi durumlara yol açabilir. 

İntim Jel Nasıl Kullanılır?

İntim jel oldukça kolay bir kullanıma sahiptir. Genital bölge temizliğiniz için elinize aldığınız az miktarda intim jeli köpürterek genital bölgenize uygulayın. Sonrasında ılık su ile durulayabilir ve temizliğinizi tamamlayabilirsiniz. İntim jel kullanımında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise uygulanan bölgenin daha öncesinde tahriş olup olmadığıdır. İntim jel, tahriş olan bölgelere uygulanmaz. Bu nedenle temizlik öncesi genital bölgenin tahriş olmadığından emin olmalısınız. Genital bölge temizliği oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Yanlış ürün kullanımı veya yanlış yöntem ile temizlik birçok farklı probleme yol açabilir. Bu yüzden, bu bölgenin temizliğine ekstra dikkat edilmelidir. Genital bölge temizlik jeli cildin florasını bozmadan temizliğini destekler ve cildi korur. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER