İntim Yıkama Jeli Ne İşe Yarar?

İntim Yıkama Jeli Ne İşe Yarar?

intim yıkama jeli ne işe yarar

Kadınlar için vücut bölgesinde hijyenin sağlanması adına birçok bakım ürünü bulunur. Ağda ve epilasyon amaçlı kullanılan tüy görünümünü azaltıcı kremler ve yağların yanı sıra önem verilmesi gereken noktalardan biri de genital bölge temizliğidir. Bu noktada genital bölge temizliği nasıl yapılır, hangi ürün kullanılmalıdır soruları gündeme gelir. Genital temizlik için intim jel tercih edilen etkili bir üründür. 

İntim Jel Nedir?

İntim yıkama jeli, genital bölge temizliği için kullanılan, tahriş ve kuruluğu önleyen bir hijyen ürünüdür. Kadınlarda en hassas bölgelerden biri olduğundan dolayı, özellikle epilasyon işlemlerinden sonra kızarıklık, tahriş veya kuruluk oluşması mümkündür. İntim jeli, genital bölgenin pH değerine uygun olduğu için cilde zarar vermeden kullanılabilmektedir. Aksi takdirde sabun gibi ürünlerle temizlik yapılması tahriş sorununa neden olabilir. Bu nedenle genital temizlik için sabun kullanımı önerilmemektedir.

İntim Jel Ne İşe Yarar?

Genital bölge temizliği için yalnızca su kullanımı yeterli olmayabilir. Zira, temizlemenin yanı sıra bakterilere karşı koruma sağlaması ve intim bölgesinin güzel kokması için intim yıkama jeli tercih edilmelidir. Yıkama jeli bakterilerin ve zararlıların üremesini önlemeye yardımcı olur, cildin doğal florasını korur. İntim yıkama jeli kullanılmadığı takdirde farklı yöntemler cilt yapısına uyumlu olmayacağı için farklı sorunlara yol açabilmektedir. Oldukça kolay kullanımı sayesinde intim jel, düzenli kullanıma uygundur. İçeriğinde bulunan laktik asit ve probiyotikler sayesinde genital bölgeye uyum sağlar, hassas cildi tahriş etmeden temizler. İntim yıkama jeli, sahip olduğu içerikler ve faydaları ile genital bölge temizliği için kesinlikle kullanılması tavsiye edilen bir üründür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER