Paraben Nedir? Bioder Paraben İçermeyen Ürünler

Paraben Nedir? Bioder Paraben İçermeyen Ürünler

paraben free ne demek

Paraben Nedir? Bioder Paraben İçermeyen Ürünler

Elimizi attığımız her ürünün içinde adını bilmediğimiz yüzlerce madde bulunuyor. Bu maddelerden bazıları yararlı veya zararsız olabilirken bazıları ise sağlığımız açısından bizlere büyük zararlar verebiliyor. Bu zararlı maddeler arasında ise artık neredeyse herkesin adını bildiği Paraben maddesi ilk sırada yer almaktadır. Herkesin ağzında olan paraben nedir? Kozmetik ürünlerinde yaygın olarak koruyucu amaçlı kullanılan ve kimyasal bir madde olan paraben, ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve tüketicileri zararlı bakteri ve küflerin oluşumundan korumak amacıyla kullanılır. 

Paraben Hangi Ürünlerde Bulunur?

Parabenler, çeşitli kozmetik ürünlerinde, gıdalarda ve ilaçlarda bulunabilir. Paraben içermesi olası olan makyaj malzemeleri arasında nemlendiriciler, saç bakım ürünleri ve tıraş ürünleri bulunmakta. 

Parabenin Zararları

Kadın erkek fark etmeksizin her cinsiyetten ve her yaştan insanlar kişisel görüntüsüne önem verir fakat bunu yaparken sağlıklarını düşünmeyebilirler. Çoğu zaman bir markayı kokusu veya kutusu güzel diye alır, içeriğine bakmadan uzun süreler kullanırız. Fakat ürünün paraben içermeyen ürünler arasında olup olmadığını çoğu zaman incelemeyiz bile. Bu gibi durumlarda uzun süreli kullanım sonucunda paraben, başta alerjik reaksiyonlar olmak üzere birçok zararlı duruma neden olabilir.  

Bioder Markası olarak ürünlerimizde doğallığı savunur ve paraben free sloganını destekleriz. Ürünlerimizi paraben ve benzeri kimyasallardan uzak tutarak, insan sağlığına zarar verebilecek maddeleri kullanmamaya kesinlikle dikkat ederiz. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER