Tüy Dökücü Krem Kılları Çoğaltır mı?

Tüy Dökücü Krem Kılları Çoğaltır mı?

Tüy Dökücü Krem Kılları Çoğaltır mı?

Depilasyon kremlerinin tüyleri çoğalttığı algısı bir güzellik efsanesidir.  Birçok kadın tarafından, kremin tekrar tekrar kullanımından sonra, tüylerinin daha ince çıktığı bildirilmektedir.  

Peki, neden yaygın olarak tıraş ve tüy dökücülerin istenmeyen tüylerinizi daha kalın hale getirdiği söylenir?

Herkesin kıl büyümesi farklıdır ve bu, depilasyondan sonra tüylerinizin nasıl büyüdüğü üzerinde çok fazla etkiye sahiptir. Bununla birlikte, çoğu durumda, geleneksel bir depilasyon yönteminin tekrar tekrar kullanılması, aslında kıllarınızın daha ince uzamasını sağlar ve bazı durumlarda tüy görünümünü azaltır.

Kılların daha kalın görünmesini sağlayan şey kenarlardır. Kıl kökünü çıkarmak yerine kılları kesen depilasyon yöntemleri, künt bir kesim sağlar ve uzadıkça bu daha kalın kıllar gibi görünebilir.

Tüy dökücü kremleri kullanırken kıllarda herhangi bir kesilme olmadığı için künt bir kesim şansı da daha azdır. Bununla birlikte, tüy dökücü kremler kıl kökünü çıkarmaz. Bu nedenle ağda veya epilasyon gibi yöntemlere göre daha erken kıl çıkar (muhtemelen efsane buradan gelir).

Bazı kadınların tüy dökücü krem kullanırken yaşadıkları şey, normal tüy büyümesinden daha sert olan batık tüylerdir. Batık kıllar genellikle keskin kenarlı kıllardır ve kıvrılarak cildinize geri dönerek bir yumru oluştururlar.

Neyse ki, bu önlenebilir. Birçok depilasyon yönteminde olduğu gibi, tedaviden önce cildinize peeling yapmak, batık tüylerin önlenmesine yardımcı olabilir.

Peeling uygulamasının depilasyona 2 önemli etkisi bulunmaktadır. Bunlardan;

Birinci etkisi, ölü deri hücreleri çıkarıldığında tüy dökücü kremin kıl köküne yaklaşmasıdır. 

İkinci etkisi, tedaviyi yaptıktan sonra meydana gelir. Daha az ölü deri hücresi ile batık tüylerin oluşma olasılığı daha düşüktür. 

Tüy dökücü krem ​​kullanmadan yaklaşık 2 gün önce cildinize peeling yapın çünkü peeling sonrası cildinizin dinlenmesi önemlidir. 

Sonuç olarak, tüy dökücü krem ​​kıllarınızı daha kalın hale getirmez ve tekrarlanan kullanımlar kıllarınız daha ince hale getirebilir. Bazıları batık tüy sorunu yaşar, ancak bu önlenebilir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER