Yüz Ağdası Yapmanın Püf Noktaları

Yüz Ağdası Yapmanın Püf Noktaları

yüz ağdası nasıl yapılır

Yüz Ağdası Yapmanın Püf Noktaları!

Ağda yapmak, istenmeyen tüylerden kurtulmanın şüphesiz ki en etkili, en sağlıklı ve en oyalayıcı olan çözümlerinden bir tanesidir. Bu nedenle epilasyon yöntemi olarak ağdayı tercih eden insanlar bu işi profesyonellere bırakmayı tercih ediyorlar. Bunu genelleme olarak sunmak pek mümkün değil tabi ki. Bir bu kadar insan da gerek hijyen gerek maddi olarak buna para ayırmak istemiyor ve bu işi evde kendi başına halletmeyi tercih ediyor. Genel olarak vücudun en “acaba?” dedirten bölgesi ise yüz bölgesidir. Yüz ağdası konusunda insanların kafasında hep bir soru işareti bulunmaktadır. Yüz ağdası nasıl yapılır? Yüz bölgesi için ağda kullanmak sağlıklı mıdır? Aslında evde kullanacağınız Bioder gibi yüz bölgesi için ağda bantları kullanmak, doğal içeriği sayesinde cilde zarar vermez aynı zamanda cildinizi arındırır ve nemlendirir. Bioder yüz ağdası yüzünüzün hassaslığına ve her cilde göre üretildiği için herhangi bir alerjik vb. etkiye sebebiyet vermemektedir.

Evde Yüz Ağdası İçin 5 Püf Nokta

  • Tüylerinizin Yeterli Düzeyde Uzamış Olduğuna Emin Olun

Ağdadan en iyi sonucu alabilmek için sadece yüz bölgesine özel olarak değil, genel olarak vücudunuzun her bölümünde tüylerinizin en az yarım santim kadar uzamış olduğuna emin olun. 

  • Ağdanızı Sıcak Tutmaya Özen Gösterin

Ağda bantlarını eliniz yardımıyla ısıtıp sıcaklığını koruduğuna emin olun, ağda bandının soğuması ağdanın hem daha etkisiz olmasına hem de canınızı daha çok yakmasına neden olur.

  • Cildinizi Gergin Tutun

Ağdayı çekme işleminde cildinizi gergin tutmaya özen göstermelisiniz. Özellikle yüz bölgesi gibi yumuşak ve hassas bölgelerde cildinizi gergin tutmadan ağdayı çekmek, canınızı yakabileceği gibi ağdadan herhangi bir sonuç alamamanıza neden olabilir

  • Cildinizi Ağdaya Hazırlayın

Cildiniz temiz ve kuru olması ağdadan en iyi sonucu almanızda büyük rol oynar. Temizlenmemiş cilde ağda yapmak, kızarıklık ve sivilcelerin oluşumuna davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda ağdadan önce cilde hafifçe uygulanabilecek bir pudralama işlemi ağdadan oluşabilecek tahriş etkisini en aza indirger.

  • Ağdayı Mümkün Olduğunca Hızlı Çekin

Ağdayı yavaş çekmek, ağda esnasında yapılacak en kötü hatalardan bir tanesidir. Tüylerin alınmamasına yol açabilecek bu detay için ağda bandını, tüylerin çıkış yönünün tersine ve hızlıca çekmelisiniz. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER