Yüze Ağda Yapmak Doğru Mu?

Yüze Ağda Yapmak Doğru Mu?

yüze ağda yapmak

Yüze Ağda Yapmak Doğru Mu?

Ağda, kişisel bakımına önem veren her insanın olmazsa olmazlarından biridir. Soğuk ağda, sir ağda, klasik çam sakızı ağda gibi bol seçeneklere sahip olan ağda uygulaması, eskilerden beri tüylerden kurtulmak için kullanılan başlıca yöntemlerdendir. Zamanla ve gelişen teknolojiyle çam sakızı ağda, yerini sir ağdaya, sir ağda yerini soğuk ağdaya, soğuk ağda ise yerini lazer epilasyona bırakmıştır. Fakat lazer epilasyon, her insan için seçilebilir bir yöntem olmadığı için soğuk ağda ve sir ağdaların günümüzde kullanımı oldukça yaygındır. Uzun vadede ağda kullanımı cilde zarar vermez. Fakat istisnai durumlar elbette ki mevcut. Örneğin, hangi ağda türü olursa olsun kullanılan ağdanın cilde uygun olup olmadığından, alerjik reaksiyon göstermediğinden emin olmak gerekir. Kadın erkek fark etmeksizin pek çok insanın ağda çeşitlerine karşı alerjisi olabilmekte. Alerjik bir cilde ağda uygulaması yapılması, ciltte oluşabilecek ciddi problemlere neden olabilir. Bioder yüz bölgesi ağda bantları, yüzünüzün hassaslığına ve her cilde göre üretildiği için herhangi bir alerjik etkiye sebebiyet vermemektedir.

Yüze Ağda Zararlı Mıdır?

Alerjik bir cilde sahip değilseniz ve kullanılan ağdaya karşı bir alerjiniz bulunmuyorsa yüzünüze ağda yapabilirsiniz. Dudak üzerine, yanak bölgesine, kaş bölgesine ya da çene kenarlarına ağda yapılabilir. Yüz bölgesine yapılan ağda, açık tenli fakat koyu tüylü kadınlar tarafından uzun vadede çözüm sunduğu için tercih edilmektedir.

Evde Yüz Ağdası İçin 7 Püf Nokta

  • Tüylerinizin Yeterli Düzeyde Uzamış Olduğuna Emin Olun

Ağdadan en iyi sonucu alabilmek için sadece yüz bölgesine özel olarak değil, genel olarak vücudunuzun her bölümünde tüylerinizin en az yarım santim kadar uzamış olduğuna emin olun.

  • Ağdanızı Sıcak Tutmaya Özen Gösterin

Ağda bantlarını eliniz yardımıyla ısıtıp sıcaklığını koruduğuna emin olun, ağda bandının soğuması ağdanın hem daha etkisiz olmasına hem de canınızı daha çok yakmasına neden olur.

  • Cildinizi Gergin Tutun

Ağdayı çekme işleminde cildinizi gergin tutmaya özen göstermelisiniz. Özellikle yüz bölgesi gibi yumuşak ve hassas bölgelerde cildinizi gergin tutmadan ağdayı çekmek, canınızı yakabileceği gibi ağdadan herhangi bir sonuç alamamanıza neden olabilir

  • Cildinizi Ağdaya Hazırlayın

Cildiniz temiz ve kuru olması ağdadan en iyi sonucu almanızda büyük rol oynar. Temizlenmemiş cilde ağda yapmak, kızarıklık ve sivilcelerin oluşumuna davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda ağdadan önce cilde hafifçe uygulanabilecek bir pudralama işlemi ağdadan oluşabilecek tahriş etkisini en aza indirger.

  • Ağdayı Mümkün Olduğunca Hızlı Çekin

Ağdayı yavaş çekmek, ağda esnasında yapılacak en kötü hatalardan bir tanesidir. Tüylerin alınmamasına yol açabilecek bu detay için ağda bandını, tüylerin çıkış yönünün tersine ve hızlıca çekmelisiniz.

Bioder yüz ağdası özel formülasyonu sayesinde tüm bu işlemleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sunacaktır.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER