Ağda Sonrası Sivilce Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Ağda Sonrası Sivilce Neden Olur ve Nasıl Geçer?

ağda sonrası sivilce neden olur

Hızlı ve pratik olması sayesinde istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen pek çok kişinin tercihi hâline gelen ağda, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde bazı yan etkiler gösterebilir. Ağda sonrası sivilce oluşumu, pek çoğumuz için can sıkıcı bir durum hâline dönüşebilir. Bu durum, genellikle işleme bağlı olarak gelişen cilt reaksiyonları sebebi ile ortaya çıkar. Ağda işleminin ardından uygulama yapılan bölgede sivilce, kızarıklık ve tahriş gibi belirtiler söz konusu olabilir. Yazının devamında “Ağda sonrası sivilce nasıl geçer?” sorusuna yanıt bulabilirsiniz. 

Ağda Sonrası Sivilce Oluşumunun Nedenleri

Kişisel bakımınız için ağda yaptırarak istenmeyen tüylerden uzun süreli olarak kurtulmayı tercih edebilirsiniz. Bu işlem ister evde ister alanında uzman bir merkezde gerçekleştiriliyor olsun zaman zaman istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Ağda sonrası sivilce oluşumu, söz konusu sorunların başında gelir. Sivilce oluşumuna neden olan bazı faktörler mevcuttur. Ağda sonrası sivilce oluşumunun nedenlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Gözeneklerin Tıkanması: Ağda işlemi, cildin üst tabakasını temizlemek için kullanılan yapışkan bir madde ile gerçekleştirilir. Bu madde, gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Ayrıca ağda sonrası hassaslaşan bölge, bakterilere karşı savunmasız hâle de gelebilir. 
  • Cilt Hassasiyeti: Bazı bireyler, cilt yapıları gereği ağda sonrasında daha fazla hassasiyet gösterebilir. Bu durum; tahriş, kızarıklık ve sivilce oluşumu gibi sorunlara sebep olabilir. 
  • Hijyen: Ağda işlemi, muhakkak steril bir ortamda gerçekleştirilmelidir. Ağda sonrası sivilce sorunu yaşamamak adına kalitesinden emin olduğunuz ürünleri kullanmanız önerilir. 

Ağda işleminin öncesinde ve sonrasında cildin doğru şekilde temizlenmesi ve bakım uygulanması büyük önem taşır. Ağda yapılan bölgeye uygun bakımın yapılmaması, sivilce oluşumuna zemin hazırlayabilir. Dolayısıyla ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için doğru ürünler kullanmaya, cildi düzenli şekilde temizlemeye ve gerekli hijyenik koşulları sağlamaya özen göstermek faydalı olacaktır. 

Ağda Yaptıktan Sonra Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer?

Ağda sonrası sivilce, cildin işleme verdiği doğal bir tepki olarak düşünülebilir. Bu noktada sivilce oluşumunu önlemek adına uygulanabilecek bazı pratik yöntemler bulunur. Uygulama öncesinde ve sonrasında nem dengesinin titiz bir şekilde koruyabilmek adına mutlaka doğru ürünleri tercih etmelisiniz.

Yüz Ağdası Sonrası Sivilceleri Geçirmek İçin Yapılabilecekler

Yüz ağdası uygulamasından sonra sivilce oluşumunun nedeni genellikle doğrudan ağda işlemi değildir. Ağda, tüylerle beraber derinin bir kısmını da aldığından uygulama yapılan bölgede yer alan gözenekler, dış etkenlere karşı savunmasız hâle gelebilir. Kıl kökleri, tozlara ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Peki yüze ağda sonrası sivilce nasıl geçer?

Ağda işleminden önce tamamen temizlenmeyen makyaj, ciltteki ölü deriler ve hatta ortamda mevcut olan tozlar ve bakteriler dahi sivilce oluşumunun tohumunu atabilir. Dolayısıyla işlem öncesinde yüz ve eller iyice temizlenmeli, cildi ölü derilerden arındıracak narin bir ürünle yıkanmalıdır. Ağda uygulamasından sonra ise yüzünüze sık sık dokunmaktan kaçınmalı, yağ içermeyen ve ölü derileri temizleyen bir ürün yardımıyla düzenli olarak yıkamalısınız. Dilerseniz bitkisel içerikli yağlar veya jeller ile cildinizin ferahlamasını sağlayabilirsiniz.  

Kolda Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Geçer?

Ağda uygulamasının en sık tercih edildiği bölgelerden biri de kollardır. Hâl böyle olunca pek çok kişi “Kolda ağda sonrası sivilce nasıl geçer?” sorusuna yanıt arar. Elbette her bireyin cilt yapısı birbirinden farklı olduğu için bu noktada denenebilecek yöntemler kişilere göre farklı sonuçlar verebilir. 

Kol bölgesinde ağda sonrası sivilce oluşumunu geçirmek için nazik temizleyicilerden ve yatıştırıcı ürünlerden destek alabilirsiniz. Bu tür ürünler, cildinizi rahatlatarak sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca hassasiyet gözlemlenen bölgenin temiz tutulması, nemlendirilmesi ve temasın mümkün olduğunca azaltılması da faydalı olabilir. Dilerseniz daha ağrısız ve zahmetsiz bir epilasyon yöntemi olan tüy dökücü kremleri de tercih edebilirsiniz.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER