Ağda Sonrası Yanık İzleri Nasıl Geçer? Ağda Yanığına İyi Gelecek İpuçları

Ağda Sonrası Yanık İzleri Nasıl Geçer? Ağda Yanığına İyi Gelecek İpuçları

ağda sonrası yanık izleri nasıl geçer

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biri olan ağda, kimi zaman cilt üzerinde tahribata neden olabilir. Kullanılan ağdanın ciltle uygun olmaması ya da kullanım talimatlarına uyulmaması sonucunda cilt yüzeyinde kimi izler meydana gelebilir. 

Ağda Yanığı İz Bırakır mı?

Genellikle sıcak ağdanın gerekli ısıda cilde uygulanmaması neticesinde oluşan yanıklar, kızarıklık ve ağrıyı beraberinde getirebilir. Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.

Hassas cilde sahip kişilerde daha fazla görülen ağda yanığı, akıllara birçok soruyu getirir. Aslında tüm bu soruların meydana gelmesini engellemek için doğru ürünleri ve gerekli talimatlarına göre kullanmak en doğru yöntemdir. Buna rağmen aksi bir durum yaşıyorsanız “Ağda yanığı nasıl geçer?” sorusunun cevabı işinizi kolaylaştırır. Bu noktada ağda yanığı sonrası oluşan izler için de kimi tedavi yöntemlerini tercih etmeniz gerekebilir. 

Cilt Ağdadan Yandığında Ne Yapılmalı?

Cilde yanlış şekilde uygulanan ağda sonrasında yanma hissi meydana gelirse öncelikle yapılması gereken ilk hamle bölgeye soğuk kompres uygulanmasıdır. Bunu yaparken temiz ve soğuk suyla yıkanmış bir bez örtmek tercih edilebileceği gibi direkt olarak su da kullanılabilir. Yanma hissi azalana kadar soğuk kompres uygulamaya devam edilmesi sonrasında tedavi için oldukça önemli bir adımdır. Bu noktada dikkat edilmesi gerekense yanan bölgeye soğuk uygulanırken buz tercih ediliyorsa direkt olarak cilde temasından kaçınılarak tene bir zarar vermekten uzak durmaktır.

Ağda yanığı iz bırakır mı sorusunun cevabının yapacağınız bakıma bağlı olduğu söylenebilir. Bölgenin nemlendirilmesi, yanığın derecesi ve iyileşme sürecinde sizin bu bölgeye yaptığınız bakım, izin meydana gelmemesi noktasında en büyük yardımcılarınızdan olabilir. Bu noktada yanık oluştuğu anda doğru adımlar atmak, izlerin meydana gelmemesi açısından da son derece önemlidir. Cildinizde ortaya çıkan ağda yanığının ciddi bir boyutta olduğunu hissediyorsanız da vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Böylece tedavi kontrollü bir şekilde yapılacağı için doğru adımlar atabilirsiniz.

Ağdadan Sonra Oluşan Yanık Lekeleri Nasıl Geçer?

Ağdadan sonra yanık lekeleri oluştuysa bunun için yapabileceğiniz bakım kürleri bulunur. Özellikle cilt bütünlüğünü bozacak bir dış etmen neticesinde teninizin üzerinde meydana gelen değişimler, görüntünüzden memnun olmamanıza neden olabilir. Bunun önüne geçmek için yanığa sebep olmayacak ürünler kullanmak daha doğru bir yöntemdir. Yine de böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gerekenlerden söz edilebilir. Bunlar arasında en etkili yöntem, yanık olan bölgeye doğru bakım ürünleri kullanmaktır. Aynı zamanda yanığın derecesine göre doktorunuza danışmanız ve bu doğrultuda ürünler kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Ağda yanığı izi nasıl geçer sorusuna verilebilecek en etkili cevap, bölgenin her zaman doğru şekilde nemlendirilmesidir. Cildin kendini yenileyebilme özelliği bulunduğu için buna dışardan destek olmak, sürecin çok daha az tahribatla atlatılmasına yardımcı olur. Bu noktada cildinize uyumlu olan bir nemlendirici seçerek işe başlayabilirsiniz. Ayrıca tam olarak size hangi ürünün iyi geldiğini bilmiyorsanız yanıkları geçirmekte etkili olduğu bilinen saf aloe vera jelini tercih edebilirsiniz.

Yanığın ve ardında bıraktığı yaranın tümüyle iyileşmesinin ardından cildiniz üzerinde kararma meydana gelebilir. Yanığın şiddetine bağlı olarak oluşabilen bu kararma bitkisel yöntemlerle hafifletilebilir. Bunun için uygun ürünler tercih etmek, sürecin sizin için problemsiz geçmesini sağlayabilir. Ağda yanığı kararma nasıl geçer sorusunun cevabı devam eden bir tedavi sürecine bağlı olduğu söylenebilir. Öte yandan bitkisel krem ve yağlardan destek olarak cildinize destek olabilir ve kararma oluşumunu engelleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER