Bacakta Batık Neden Olur? Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer?

Bacakta Batık Neden Olur? Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer?

bacakta batık neden olur

Bacakta batık oluşumu, pek çok kişinin muzdarip olduğu bir problemdir. Tedavisi mümkün olan bu sorun, kötü görünümü sebebiyle rahatsız edicidir. Bacakta batık olmasının nedenleri arasında epilasyon aletleri, jilet kullanımı, cilt tipi ve ağda olarak sıralanabilir. Bacakta batık oluşumu kılın, deri tarafından engellenmesi ve yüzeye çıkmaması sonucunda gerçekleşir. Bahsedilen batıklarla oynamak ya da onları kaşımak kalıcı izlere sebep olabilir. Hem kadın hem de erkeklerin kurtulmak istediği batık sorunu hakkındaki detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Bacakta Neden Batık Olur?

Bacakta bulunan kıllar, sağlıklı bir gelişim sürecinde olması gereken unsurlardan biridir. Boyları değişiklik gösteren bu tüyler, özellikle etek, şort ve elbise giyen kadınlar tarafından istenmez. Yaz aylarında bikini giymek isteyen kişiler, bacaklarının pürüzsüz olmasına özen gösterir. Bu istenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda, jilet ya da elektrikli epilasyon aletlerine başvurulur. 

Bacakta batık neden olur sorusuna cevap olarak verilebilecek bu uygulamalar, ciltte kötü bir görünüm yaratabilir. Epilasyon aleti tüyleri her yönden aldığı için batık oluşumuna neden olabilir. Jilet kullanımı ise cildi hassas hâle getirerek kılların batık görünüm kazanmasına neden olabilir. Ağda işleminde bazı unsurlara dikkat edilmemesi de bacakta batık sorunu sebepleri arasında gösterilebilir.

Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer?

Cildin tipi, ağdanın yapılış aşamaları, elektrikli epilasyon cihazları ve jilet kullanımı sonrasında oluşan bacaktaki batıklar nasıl geçer, diye merak ediyor olabilirsiniz. Öncelikle yapılması gereken oluşan batıkları, cımbızla veya farklı bir aletle çıkarmamaktır. Bacakta batık nasıl geçer sorusuna cevap arayan kişilerin şu maddelere dikkat edebilir:

  • Size en uygun epilasyon yöntemini seçerek batık oluşumunun önüne geçmeniz mümkündür.
  • Lazer uygulamaları batık görünümünü azaltabilir.
  • Bacakları fırçalamak ve sonrasında ılık suyla duş almak bölgeyi yumuşatabilir.
  • Cildin nemli olması batık görünümünün geçmesine yardımcı olur. 
  • Peeling yöntemini kullanarak bacaklarınızda kadife bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Sıcak suyun içine aspirin atarak her gün sprey olarak kullanabilirsiniz.
  • Bitkisel içerikli losyon ve şampuanlar batık görünümünü tedavi edebilir.

Yukarıda belirtilen hususlara özen göstererek batıkların oluşumunu azaltabilir ve var olan bacak batıklarından kurtulabilirsiniz. Tüylerin yumuşatılması, batık sorununu geçirme konusunda alınabilecek adımlar arasında yer alır.

Bacaktaki Batıklar için Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Kötü bir görünümü olan bacak batıklarını birkaç adımda evinizin konforunda da geçirebilirsiniz. “Bacaktaki batıklar evde nasıl geçer?” sorusuna cevap arayan kişiler şu unsurlara özen göstermelidir. Duş alırken derinin üstüne orta sertlikte güç uygulayarak kese yapmak, batıkların ortadan kalkmasını sağlayabilir. Ciltte bulunan ölü derileri atan bu uygulama için ponza taşı da kullanılabilir. 

Kılların nemli ve yumuşak olması batık oluşumunu engellemeye yardımcıdır. Bacaklara sürülebilecek nemlendiricilerde gül ve biberiye özü bulunması faydalı olabilir. Badem, susam ya da Hindistan cevizi yağı daha fazla kıl oluşturacağı için önerilmez. Ağda, traş ve epilasyon sonrası ferahlatıcı losyon ya da bebek yağı kullanmak da batıkları ortadan kaldırır.

Bacaklardaki Batıkları Önlemenin Püf Noktaları

Bacaktaki batıkları önlemek için haftada 2 ya da 3 kez peeling uygulaması yapmanız önerilir. Kahve gibi evde bulunan malzemelerden doğal peelingler hazırlamak mümkündür. Tüy azaltıcı krem ve serumlar, batık oluşumu riskini azaltır. Lazer epilasyon, kılların kökünü yaktığı için uzamayı engelleyen bir yöntemdir. Batık görüntüsünü önlemek için banyo sırasında kese, tarak, ponza taşı gibi yöntemlerle ölü deriden kurtulabilir. Ağda ya da elektrikli epilasyon aleti kullandıktan sonra hassas ciltler için tasarlanan kremleri kullanarak bacaklarınızı pürüzsüz hâle getirebilirsiniz. Cildi temiz tutmak, batık başta olmak üzere pek çok problemi önler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER