Boncuk Ağda Nedir? Nasıl Kullanılır?

Boncuk Ağda Nedir? Nasıl Kullanılır?

boncuk agda

Boncuk ağda, granül olarak da bilinir. Granül el ağdası, boncuk görünümünde olduğu için bu ismi almıştır. Boncuk ağda kullanımı oldukça kolay ve acısızdır. Gerektiği kadar kullanılabilen, avantajlı bir üründür. Fazla ekipmana ihtiyaç duymadan uygulanabilir. Ağda yapılabilen her bölgede kullanılabilir. Boncuk ağda, kıllarını kökünden almak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Boncuk Ağda Nedir?

Boncuk ağda, sık tercih edilen depilasyon yöntemlerinden biridir. Tüm ağdalar gibi kıllara yapışma mantığıyla çalışır. Malzemeye yapışan kıllar, ağdanın çekilmesiyle beraber deriden ayrılır. Böylece boncuk ağda, kılları kökünden almış olur

Söz konusu ürün, diğer ağdalardan farklı olarak pul pul bir yapıya sahip olduğu için bu ismi almıştır. Bir paketin içinde kullanıma sunulan boncuk ağdalar âdeta ufak şeker veya hap görünümündedir. Böylece gerekli miktarda kullanılabilir. Malzeme zayiâtı yaşanmaz.

Birçok farklı çeşide sahip olan boncuk ağdanın cilt tipinize uygun olan seçeneğini tercih etmeniz mümkündür. Boncuk ağda çeşitleri arasında hassas ciltlere uygun ve acıyı azaltan pudralı seçenekler mevcuttur. Özel bölgeler, sert tüyler, batık ve ölü deriler için üretilen boncuk ağdaları değerlendirmeniz de mümkündür.

Boncuk Ağda Bezle Kullanılır mı?

Söz konusu ürün, bir tür el ağdasıdır. El ağdalarının diğerlerinden farkı, ısıdan uzaklaştıkça donmaya başlamalarıdır. Isıtma haznesinden ayırıp cildinize sürdüğünüz boncuk ağda, birkaç saniye içinde soğumaya başlar. Soğudukça sertleşir ve ele yapışmayan bir kıvama gelir. Tutulabilecek hâle geldiğinde el ile tutulup çekilir. Bu tür ürünlere bu sebeple el ağdası denir. Dolayısıyla boncuk ağda uygulaması bezle yapılmaz.

Boncuk Ağda Hangi Bölgelere Uygulanır?

Boncuk ağda, vücudun hemen her bölgesinde kullanıma uygundur. Ancak görece acısız yapısından dolayı daha ince deriye sahip bölgelerde tercih edilir. Ayrıca küçük alanlara uygulama kolaylığıyla da hassas bölgelerde kullanılmasının önünü açar. Bikini bölgesi, koltuk altı ve yüz, boncuk ağda uygulama yerleri olarak sıralanabilir. 

Elbette boncuk ağdayı vücudun diğer bölgelerinde de kullanabilirsiniz. Bacaklar ve kollar gibi geniş alanlarda da boncuk ağdayı tercih etmeniz mümkündür. Hem ayva türlerine hem de sert kıllara uygulanabilen bu ürün kadın veya erkek fark etmeksizin herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Boncuk Ağda Neyle Sürülür?

Boncuk ağda ısıtılarak kullanıldığı için bir aparat yardımıyla sürülmelidir. Çünkü uygulama anında ürün hâlâ yüksek sıcaklıkta bulunur. Elbette bu sıcaklığın derinizi yakacak kadar yüksek olmaması önemlidir. Ancak yine de ürünün el yordamıyla sürülmesi hijyenik ve kullanışlı değildir. Plastik ya da metal malzeme ise ısıdan etkilendiği için tavsiye edilmez. Tahta spatula, boncuk ağda kullanımı için en uygun aparattır. 

Ağda malzemesi satan yerlerde rahatlıkla bulabileceğiniz yaklaşık 2 parmak kalınlığındaki tahta sptatulaların hijyen sebebiyle tek kullanımlık olması gerekir. Çünkü bu ürünler, doğal bir malzemeden yapıldıkları için bakteri üretimine müsaittir. Hatta genital bölge gibi ekstra hijyen gerektiren alanlara farklı spatula ile uygulama yapmanız tavsiye edilir.

Boncuk Ağda Nasıl Uygulanır?

Boncuk ağda kullanımı son derece basit ve zahmetsizdir. Aşağıdaki uygulama adımlarını takip ederek boncuk ağdayla depilasyon yapmanız mümkündür.

  1. Ağda ısıtıcısına üründen 3 yemek kaşığı kadar ekleyin.
  2. Ağdayı 15-20 dakika kadar yüksek ısıda erittikten sonra makineyi oda sıcaklığı seviyesine getirin.
  3. Kalın bir kıvama gelen ağdayı spatula ile kılların üzerine sürün. Kılların uzama yönüne doğru ve çekilebilecek kadar kalın sürdüğünüzden emin olun.
  4. 15-20 saniye soğumasını bekledikten sonra kılların uzama yönünün tersine doğru tek seferde çekin. 

Eğer makineniz yoksa ağdayı bir daha kullanmayacağınız ısıya dayanıklı bir kapta eritebilirsiniz. Yalnızca dört adımda boncuk ağdayla istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz. Uygulamanın ardından bölgeyi temizleyerek ağda kalıntılarından arındırmanız mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER