Cilt İçin Papatya Özünün Faydaları Nelerdir?

Cilt İçin Papatya Özünün Faydaları Nelerdir?

cilt için papatya özünün faydaları

Doğanın insanlığa armağanı olan bitkiler, yüzyıllardır sağlık, bakım ve güzellik gibi pek çok alanda kullanılır. Hoş renkleri, güzel kokuları ve albenili görünümleri ile baharların gelişini müjdeleyen papatyalar, bu şifalı bitkilerden biridir. Estetik açıdan göze hitap eden papatyalar, aynı zamanda sağlık açısından da pek çok fayda sağlar. Özellikle son dönemlerde papatya özü cilde faydaları ile adından söz ettirmeye başlamıştır. Bu yazımızda papatya özü ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık. 

Papatya Özü Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Sağlıklı ve bakımlı görünmek, binlerce yıldır en çok önem verilen konulardan biri olarak karşımıza çıkar. Bu noktada doğanın şifalı armağanları olan bitkiler, her daim imdada yetişen kurtarıcılar olmuştur. Günümüzde faydaları ve cilt üzerindeki olumlu etkileri ile anılan papatya özü, kişisel bakımında doğallığa önem verenlerin gözde tercihleri arasında yerini almıştır. Peki papatya özü ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Papatya özü, bu bitkinin çiçekleri sıkılarak özünün çıkarılması ile elde edilen bitkisel bir yağ türüdür. Papatya, yüzyıllardır saç ve cilt bakımında kullanılan güçlü bir bitkidir. Cildimiz her gün maruz kaldığı çevresel faktörlerle savaşırken desteklenmeyi hak eder. Tam da bu noktada doğal ve etkili bir çözüm olan papatya özünün önemi devreye girer.  

Papatya özü, papatya bitkisinin çiçeklerinden elde edilen bir ekstredir. Papatya bitkisi, Asteraceae (gülgiller) familyasından gelir. Bu bitki, genellikle Avrupa’da ve Batı Asya'da yetişir. Papatya özü; antienflamatuar, antioksidan, yatıştırıcı ve nemlendirici özellikleriyle bilinir. Dolayısıyla kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde yaygın olarak kullanılır.

Papatya özü, cilt bakım ürünlerinde tonik, losyon, krem, maske ve nemlendirici gibi birçok formda bulunabilir. Ciltteki tahrişi yatıştırmak, kızarıklığı azaltmak ve cildi sakinleştirmek için etkilidir. Ayrıca papatya özünün antioksidan özellikleri, serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarını azaltmaya ve yaşlanma belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur. 

Cilt İçin Papatya Özünün Yararları

Papatya özü cilde faydaları ile günden güne daha fazla kozmetik ve bakım ürününde tercih edilmeye başlamıştır. Bu güzel görünümlü ve hoş çiçekten elde edilen esansın faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Papatya özü ciltteki tahrişleri ve kızarıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Özellikle hassas ciltlerde rahatsızlık hissini hafifletir.
  • Papatya özü, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı önlemeye yardımcı olur. Bu sayede cildin yaşlanma belirtilerini azaltmaya ve daha genç, sağlıklı bir görünüm sağlamaya yardımcı olabilir. 
  • Cildin doğal nem dengesini korumasına, kuruyan cildin nemlenmesine ve yumuşamasına katkıda bulunur.
  • Papatya özü, cildin doğal pH dengesini korumasını da destekler. Cilt tonunu dengeleyerek cildin sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. 

Papatya özü cilde faydaları ile hemen hemen herkesin cilt bakım rutininde önemli bir yere sahip olmuştur. Ancak her cildin hassasiyet derecesinin ve yapısının birbirinden farklı olabileceği de unutulmamalıdır. Dolayısıyla bir ürün kullanmadan önce mutlaka derinizin küçük bir bölümünde deneme yapmanız faydalı olacaktır. 

Papatya Özü Tüy Görünümünü Azaltır mı?

Papatya özünün tüy görünümünü azaltma noktasında oldukça olumlu bir etkiye sahip olduğu bilinir. Papatya özü, cildin yatışmasına ve iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olduğu için tüylerin görünümünü de hafifletebilir. Bunun yanında papatya bitkisinin saç ve tüy rengini açma konusunda etkisi bulunur. Dilerseniz içeriğinde papatya özü gibi değerli bitkisel içerikler barındıran ürünleri kullanarak tüylerinizi rengini açmaya katkı sağlayabilir; böylece istenmeyen görüntülerin önüne geçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER