05 Ocak 24
Epilasyon ve Tüy Dökücüler Hakkında
Cilt kararması, birçok kişinin muzdarip olduğu bir problemdir. Derinin özellikle nispeten ince olduğu yerlerde cilt renginde koyulaşmalar görülebilir. Koltuk altı, dirsekler ve dizler, sıklıkla kararan bölgeler arasında sayılabilir. Bu kararmaların çeşitli sebepleri vardır. Neyse ki çözümleri zannedilenden basittir.
Cilt Kararması Neden Olur?
İnsan vücudundaki her bölgeye rengini veren madde melanindir. Cilt kararmasının sebebi, derideki melanin değişikliğidir. Bazı durumlarda cilt, kendini korumak için her zamankinden fazla melanin üretirse kararma olarak adlandırılan görüntüye sebep olur.
Güneşe maruz kalmak, hormonal değişiklikler, inflamasyon ve yaralanma, cilt kararması nedenleri arasında sıralanabilir. Yetersiz cilt bakımı ve tıbbî durumlar bile cilt kararmasına sebep olabilir. Yanlış malzemelerin ve uygulamaların da kararmaya yol açtığını söylemek mümkündür.
Ağda Kararma Yapar mı?
Bazı durumlarda ağda, kararma yapabilir. Bunun ilk sebebi tahriştir. Ağda uygulaması sırasında cilt yüzeyinde bir çekme eylemi gerçekleştirilir. Cilt bu çekiştirme sırasında tahriş olursa, sıcak ağdadan yanarsa veya ürünün içindeki maddelere tepki verirse kararabilir. Ayrıca ölü deriyi soyup cildi hassaslaştıran ağda işleminin hemen ardından koruyucu kullanmadan güneşe çıkılması da lekelenmelere sebep olabileceği için kararma yapabilir.
Ağda Sonrası Oluşan Kahverengi Lekeler Nasıl Geçer?
Limon ve karbonat karışımını kararmış bölgeye sürüp bir süre beklettiğinizde ağda kararmasının geçmesine yardımcı olabilirsiniz. Kararmalar için kullanacağınız karışımları ağda işleminden hemen sonra uygulamamalısınız. Ağdadan sonra tüylerden arınmış bölgeyi hemen soğutur, nemlendirir ve güneş koruyucu ile muhafaza ederseniz kararmaları önleyebilirsiniz.
Bıyık Bölgesi Ağda Kararması Nasıl Geçer?
Bıyık bölgesindeki ağda kararması, dudak üzerine bir gölge düşürür. Bu görüntüden hızla kurtulmak için 1 çay kaşığı balın içine birkaç damla limon suyu sıkarak bıyık bölgesine uygulayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı yoğurdun içine ekleyeceğiniz birkaç damla badem yağı da aynı etkiyi verir. Dilerseniz elma sirkesini su ile seyrelterek bir pamuk yardımıyla dudak üstüne sürmeniz de mümkündür.
Koltuk Altı Kararması İçin Ne Yapmalı?
Koltuk altı kararması, farklı sebeplerden meydana gelebilir. Koltuk altı kararmasının geçmesi için öncelikle sebebi bulmanız gerekir. Sürtünme ve tahriş, yanlış epilasyon, hormonal değişiklikler, deodorant, antidepresan, cilt iltihapları, aşırı terleme ve güneş, koltuk altını karartabilir. Koltuk altını sıkmayan ve doğal kumaştan kıyafetler giymek ve kılları doğru yönde almak, kararmayı azaltabilir. Bu doğrultuda kullandığınız kişisel bakım ürünlerini ve ilaçları gözden geçirmeniz gerekebilir. Ana problemi çözerseniz kararmaların da üstesinden gelebilirsiniz.
Koltuk Altı Kararması En Hızlı Nasıl Geçer?
Koltuk altı kararmasını en hızlı geçirmenin yolu bakım yapmaktır. Koltuk altı, her gün mutlaka yıkanmalı ancak bu işlem sırasında agresif malzemeler ve sert sabunlar kullanılmamalıdır. Haftada en az iki kez ince bir peeling ile ölü derilerden arındırılmalı ve ardından su bazlı kremle nemlendirilmelidir.
Koltuk Altı Kararması Nasıl Beyazlar?
Pirinç beyazlatıcı, süt ise nemlendirici özelliğiyle bilinir. Düzenli olarak pirinç unu ve sütü lapa kıvamına gelene kadar karıştırıp koltuk altınıza sürerseniz kararmadan kurtulabilirsiniz. İşlem sırasında masaj yapmayı ve karışımı koltuk altında 15-20 dakika bekletmeyi unutmayın.
Alpha Arbutin Ne İşe Yarar?
Alpha arbutin, melanin üretiminde görev alan tirozinaz enzimini baskılar. Böylece anormal melanin üretiminin önüne geçerek cildi daha beyaz, aydınlık ve lekesiz gösterir. Göz altındaki koyu halkalarda, güneş lekelerinde, yaşlanma ve sivilce izlerinde kullanılır. Bitkisel olması yönüyle avantajlıdır.
Alpha Arbutin İçeren Roll-on Kullanmak Kararmaları Açar mı?
Alpha arbutin, ciltteki renk eşitsizliklerini dengelediği için koltuk altı kararmalarının da önüne geçebilir. Bu maddeyi içeren bir roll-on deodorant, koltuk altındaki kararma problemini ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Böylece terlemeyi önleyerek yeniden kararmayı engellemeniz de mümkün olur.