Elde Oluşan Yaşlanma Belirtileri için Hangi Ürün Kullanılmalıdır?

Elde Oluşan Yaşlanma Belirtileri için Hangi Ürün Kullanılmalıdır?

Elde Oluşan Yaşlanma Belirtileri için Hangi Ürün Kullanılmalıdır?

Gençlik, güzelliğin ve sağlığın sembolüdür. Çoğu birey, yaşlanma belirtilerini uzaklaştırmaya çalışır. Özellikle yüz, vücut ve saçlardaki yaşlanma belirtileri kolaylıkla saklanabilir veya giderilebilir. Ancak boyun ve eller için aynı kolaylık söz konusu değildir. El yaşlanması için özel bir bakım gerekir. Bu bakımı sağlayarak daha uzun süre genç ellere sahip olmanız mümkündür.

Cildin Yaşlanması Ne Demektir?

Cildin yaşlanması, yorulması demektir. Yıllar geçtikçe cilt yaşlanacak diye bir kural yoktur. Bakımlı ve sağlıklı bir cilt, ileriki yaşlarda bile yorulma belirtileri göstermeyebilir. Aksine nispeten genç bireylerde bile cilt yaşlanması görülebilir.


Cilt ve dolayısıyla el yaşlanması; ince çizgiler, kırışıklıklar, sarkıklık, gevşeklik, kuruluk, renk değişiklikleri ve büyümüş gözeneklerle kendini gösterir. Bu belirtileri önlemek veya ortadan kaldırmak için öncelikle genel sağlığa yatırım yapmanız tavsiye edilir. Düzenli spor, dengeli beslenme, kaliteli uyku, stresten uzak bir hayat, temizlik ve bakım ile genç kalmak mümkündür.

Yaşlandıkça Ciltte Neden Lekeler Meydana Gelir?

Yaşlandıkça cilt yüzeyinde beliren kahverengi lekelerin en sık görüldüğü yerlerden biri ellerdir. Elde yaşlılık lekeleri oluşmasının sebebi, anormal melanin üretimidir. Melanin, cilde rengini veren maddedir. Bazı koşullarda normalden az veya fazla üretilir. Bazen de anormal yani dengesiz dağılım sergileyebilir. Bu durumda vücudun farklı noktalarında çeşitli büyüklüklerde koyuluklar meydana gelir.


Melanin üretiminin yaşlandıkça dengesizleşmesinin sebebi, hücre yenileme hızının düşmesidir. Gençlikte uzun süre koruyucu kullanmadan güneş altında kalmanın etkileri, ileriki yaşlarda kahverengi leke, yani lentigo olarak kendini gösterebilir. Yaşlılıkta hormon seviyelerinin değişmesi de pigmentasyonda anormallik yaratabilir. Genetik faktörlerin bile yaşlılık lekelerinde etkisi vardır. Aile geçmişinde lekelenme olan bireylerin bu problemi yaşamaya yatkın olduklarını söylemek mümkündür.

Yaşlanma Etkileri Dermokozmetik Ürünlerle Azaltılabilir mi?

Elbette dermokozmetik ürünlerle yaşlanma etkilerini azaltmak mümkün olabilir. Çünkü dermokozmetik ürünler, test edilmiş ve güvenilir malzemelerdir. İçeriklerinde yaşlanmayı geciktiren maddeler bulunabilir. Doğrudan yaşlanma karşıtı olmasalar bile nemlendirme, hücre yenileme ve serbest radikallere savaş açma özellikleri sayesinde istenmeyen belirtileri ortadan kaldırabilirler. 


Dermokozmetik ürünler kuruluğu giderip dolgunluk ve canlılık vererek el yaşlanmasını önlemeye yardımcı olurlar. Antioksidanlar sayesinde cilt hücrelerini korurlar. Retinollerle kolajen üretimini artırarak ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilirler. Cilt tonunu eşitler ve düzensiz pigmentasyonun önüne geçmeye çalışırlar.

Elde Oluşan Yaşlanma Belirtileri için Hangi Ürün Kullanılmalıdır?

El yaşlanmasını önlemek için aksatılmaması gereken ilk ürün nemlendiricidir. Tüm gün suya giren, rüzgâra ve güneşe maruz kalan ellerin sık sık nemlendirilmesi gerekir. Gün içinde aklınıza gelmiyorsa bile en azından gece yatarken yoğun bir nemlendirici uygulaması yapabilirsiniz. Dilerseniz pamuklu bir eldiven giyerek cildinizin tüm nemi emmesini sağlayabilirsiniz.


Aksatılan diğer bir ürün ise güneş koruyucusudur. Sürekli yüzü güneşten korumaktan bahsedilir ancak eller de UV ışınlarından olumsuz etkilenir. Vücut için uygun olan güneş ürünlerini ellerinize geçmeyi ihmal etmemelisiniz. Üstelik bu uygulamaya yaz kış devam etmelisiniz.


Bunların yanı sıra agresif malzemelerden kaçınmalısınız. Temizlik yaparken eldiven kullanmalısınız. Ellerinize aklınıza geldikçe masaj yapmalı ve doğal maskelerle beslemelisiniz. Ayrıca bol su içmek, tüm cildinize olduğu gibi ellerinize de iyi gelir.

Yaşlanma ve Leke Karşıtı El Kremi İçinde Hangi Aktifler Bulunur?

El yaşlanması için krem kullanımı, son derece kolay ve etkili bir yöntemdir. Ancak doğru kremi bulmanız gerekir. Yaşlanma ve leke karşıtı kremlerin aşağıdaki maddelerden birkaçını içermeleri gerekir.


  • Hidrokinon (leke azaltıcı)
  • Retinol (A vitamini türevleri)
  • C vitamini (askorbik asit)
  • AHA ve BHA
  • Niasinamid (B3 vitamini)
  • Hyaluronik asit
  • SPF

Bu aktiflerden birkaçının bir arada bulunması, yaşlanma belirtilerine açtığınız savaşı kazanmanıza yardımcı olur. Dolayısıyla el kremlerini içeriğini okuyarak satın almanız tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER