Erkeklerde Yüze Ağda Yapılır mı? Erkekler İçin Yüz Ağdasının Püf Noktaları

Erkeklerde Yüze Ağda Yapılır mı? Erkekler İçin Yüz Ağdasının Püf Noktaları

erkeklerde yüze ağda yapılır mı

Erkeklerde Yüze Ağda Yapılabilir mi?

Erkekler de bakımlarına önem vererek rahatsız oldukları tüylerden kolaylıkla kurtulabilirler. Bunun için jiletle tüyleri alma yöntemini kullanan erkekler olduğu gibi ağdayı tercih edenler de bulunur. Bu noktada ürünleri kullanacak kişinin cilt tipi, alerjik reaksiyona eğilimli olup olmaması gibi pek çok nokta da değerlendirilmelidir. Yüz ağdası genellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor olsa da biçimsiz çıkan tüylerden rahatsız olan erkekler de uzun süreli pürüzsüz hissi elde edebilmek için bu yöntemi seçebilirler.

Yüz ağdaları genellikle kullanıma hazır bantlar aracılığıyla yapılıyor olsa da kuaförlerde farklı yöntemlerle de uygulanabilir. Farklı içerik ve formüllerle üretilen birbirinden farklı ürünlerden hangisinin cilt tipinize en uygun olduğunu belirledikten sonra yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Acı eşiğinizin hangi seviyede olduğuna bağlı olarak kimi pudralı seçeneklere yönelmek de sürecin sizin için çok daha kolay tamamlanmasına yardımcı olabilir.

Yüze ağda yapmak erkekler için de tıpkı kadınlarda olduğu gibi adımlardan oluşan bir süreçtir. Fakat hepsinden önce kişinin alerjik bir cilde sahip olmadığına emin olmak gerekir. Dudak üzerine, yanak kısmına, kaş bölgesine ya da biçimsiz şekilde tüylenen çene kenarına kadar her noktaya ağda yapılabilir. Bu noktada sakalların ne denli kalın köklü olduğu ve kullanılan ürünün buna uygunluğu önem kazanan detaylar arasındadır.

Erkeklerde Yüz Ağdası Nasıl Yapılır?

Bakımlı görünmek isteyen erkekler, yüz ağdasını sıklıkla tercih ettiklerini belirtiyorlar. Özellikle sakalların biçimini bozan kimi tellerden kurtularak kalemle çizilmiş gibi bir surata sahip olmak isteyenler ağda yöntemine sıklıkla başvururlar. Yüz ağdası yapmak ya da yaptırmak isteyen erkeklerin dikkat etmesi gereken en önemli unsur, kıl köklerine uygun bir ürün tercih etmiş olmalarının gerekliliğidir. Bu sayede tek seferde ağdanın yapıldığı bölgedeki istenmeyen tüylerden kurtulmuş olursunuz.

Yüze ağda yapmak erkekler için de bakımın önemli adımları arasındadır. Bu sürece başlarken özellikle cilt tipinizi tanıyarak hareket etmeniz sizin açınızdan son derece önemli noktalardan biridir. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsursa ağda öncesinde gerekli hazırlıkların yapılmasıdır. Temiz ve kuru olan cilt üzerine daha iyi nüfuz eden ağda, kılların doğru şekilde tutulmasını sağlar. Yüzde ağda yaptırmak, erkekler açısından zorlu gibi görünse de doğru adımları izleyerek istenen görüntüye kolaylıkla kavuşulabilir.

Erkek yüz ağdası nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında kadınlarınkinden çok da farklı değildir. Cilt tipine uygun ürün seçmek, teni ağdaya hazırlamak ve işlemi doğru şekilde uygulamak bu sürecin yapı taşlarındandır. Ayrıca yüze ağda yapmak isteyen erkekler, işlem sırasında cildini gergin tutması gerektiğini de bilerek hareket etmelidir. Aksi bir durumda istenen sonuç tek seferde elde edilmeyebilir. Ağda yapıştırıldıktan sonra kılların çıkış yönünün tersine tek bir hamleyle kıllar ciltten uzaklaştırılır.

Erkeklerde Yüz Ağdası Sonrası Bakım

Yüze ağda yapmak erkekler açısından da bakım isteyen bir uygulamadır. Cilt, ağdaya hazır hâle getirildikten sonra yapılan işlemin ardından da mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Temiz ve hoş bir cilde kavuştuktan sonra teninize iyi bakmanız için kimi bakım adımlarını da ihmal etmemeniz önerilir. Özellikle bahsedilen adımların atlanmaması, ağdanın da etkisinin çok daha uzun süre hissedilmesi anlamını taşır.

Yüzünüze ağda yaptırdığınızda bir süre sabun, jel gibi ürünlerle yıkama yapmamanızı öneririz. Ayrıca parfüm, kolonya, losyon gibi kimyasal içeren ürünlerden de cildiniz yatışana kadar uzak kalmalısınız. Cildinizin üzerindeki ölü deri ağda işlemiyle inceleceği ve kıl kökleriniz açık olacağı için herhangi bir işlem direkt alt tabakaya geçiş yapmaya oldukça müsaittir. Bu noktaya dikkat etmeniz sivilce, akne, tahriş gibi problemlerin önüne geçmeniz için önemlidir. Ayrıca cildinizi yatıştırmak için ağda sonrasına uygun olarak üretilen nemlendiricilerden de destek alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER