Evde Tüyler Nasıl Kökünden Alınır?

Evde Tüyler Nasıl Kökünden Alınır?

Evde Tüyler Nasıl Kökünden Alınır

İstenmeyen tüyler, birçok kişinin ortak problemidir. Çeşitli depilasyon yöntemleriyle kısa veya uzun vadeli olarak bu tüylerden kurtulmak mümkündür. Evde tüy alma yöntemleri arasında bulunan ağda, epilatör, ip, cımbız ve IPL cihazları, kılları kökünden temizler. Böylece haftalar boyu pürüzsüz kalırsınız. 

Evde Bıyık Nasıl Alınır?

Evde bıyık almanın en pratik yollarından biri ip kullanmaktır. Bu işlem için sağlam bir dikiş ipi kullanmanız yeterli olur. Özel bir ip satın almanıza gerek yoktur. İpi yaklaşık 1 metre uzunluğunda kesin. İki ucunu sıkıca bağlayın. Bağladığınız ipi iki elinizin baş ve işaret parmaklarına geçirerek bir dikdörtgen oluşturun. Ardından yalnızca tek elinizi çevirerek ipin ortasının dürülmesini sağlayın. Bu işlemin ardından elinizde papyonu andıran bir ip kalmış olmalıdır. İpin orta yerindeki dürülmüş kısım, tüylerinizi çekip koparacak olan bölgedir. İpi el yordamıyla sarıp açarak o bölgeyi dilediğiniz ölçüye getirebilirsiniz. 


Bir eliniz açık diğeri kapalıyken dürülmüş bölgeyi dudak üstünüze yerleştirin. Sonra kapalı eli açıp, diğerini kapatın. Bıyıklarınızın koptuğunu göreceksiniz. Sürekli bu ters hareketi uygulayarak tüm bıyığınızı 1 dakika gibi kısa bir sürede alabilirsiniz.

Evde Kaş Nasıl Alınır?

Kaş, yüz ifadesini belirler. Bu sebeple birçok kişi kaşlarını bir profesyonele emanet eder. Oysa evde kaş almak, son derece kolaydır. Yapmanız gereken, elinize herhangi bir göz kalemi almaktan ibarettir. Ardından aşağıdaki adımları takip ederek kaşlarınızı alabilirsiniz.


  1. Kalemi dik şekilde burun kanadınızın bitimine yerleştirin. Tam denk geldiği nokta, kaşın başlangıç yeridir. Buraya bir işaret koyun.

  1. Kalemi yine burun kanadına yerleştirin ve tam karşıya bakın. Göz bebeğinizin üzerinden geçecek şekilde çapraz tutun. Denk geldiği noktaya bir işaret koyun. Burası kaşın kavis yeridir.

  1. Son olarak burun kenarınızdaki kalemi, ucu göz kuyruğunuzun bitimine gelecek şekilde yerleştirin. İşaretlediğiniz nokta, kaşın bitimidir.

  1. Noktaları birleştirip ideal kaş şeklinizi ortaya çıkarın.

  1. Çizginin dışında kalan kaşları, evde tüy alma yöntemlerinden biriyle temizleyin. Kontrollü kullanım için cımbız tavsiye edilir.

  1. Eğer kılları kısaltmak isterseniz kaş makasından yardım alarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Eğer kaşınızın etrafında fazlalıklar varsa o bölgelerde ip ya da ağda kullanabilirsiniz. Böylece tek seferde büyük bir alanı temizlemiş olursunuz. Kaş çevresinin kızarmaması için depilasyonun ardından soğuk kompres yapmanız tavsiye edilir.

Evde Pratik Ağda Yöntemleri

Evde tüylerden kurtulmak için farklı ağda yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Kendinize en uygun ağdayı bulmak için aşağıdaki listeyi incelemeniz önerilir.

 

  • Ilık ağda: Isıtılarak kullanılır. Spatulayla sürülür. Bez yardımıyla çekilir. Acemiler için etrafa damlama ve ellere bulaşma riski taşır. 

  • Kartuş ağda: Isıtılarak kullanılır. Doğrudan yüzeye uygulanır. Bez yardımıyla çekilir. Ellerinizi kirletmez fakat kartuş bilyesi sıcak ağdadan tıkanabilir.

  • Boncuk ve kalıp ağdalar: Isıtılarak kullanılır. Spatulayla sürülür. El yordamıyla çekilir. Sürekli sıcak kalması gerekir. 

  • El ağdası: Direkt kullanıma uygundur. El ile sürülüp çekilir. Dolayısıyla ele bulaşır. Görece profesyonellik ister.

  • Ağda bandı: Direkt kullanıma uygundur. Bandı kılların üzerine yapıştırıp çekmeniz yeterlidir. Hijyen veya güvenlik riski taşımaz. Ancak diğer yöntemler kadar etkili sonuç vermeyebilir.

Bu listedekilerin tamamı, verimli yöntemlerdir. Birden fazla yöntemi deneyebilirsiniz. Örneğin düzenli olarak ılık ağda yapabilirsiniz. Ancak acil durumlarda ağda bandından yardım almanız mümkün olur.

Özel Bölge Hangi Ağda ile Alınmalı?

Özel bölge, vücuttaki en hassas noktalardan biridir. Özel bölgeniz için evde tüy alma yöntemlerinden ağdayı kullanacaksanız hassas ürünleri seçmeniz önerilir. Örneğin boncuk ve kalıp ağdalar, nispeten acısız olarak bilinirler. Ancak sıcak ve sıvı hâlde uygulandıkları için dikkatli kullanılmaları gerekir. Bu noktada ağda bandı, daha risksiz bir tercih olabilir. Dilerseniz bandı farkı boyutlarda keserek özel bölgenizin kıvrımlı yapısına uygun hâle getirmeniz de mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER