Hamileler Ağda Yapabilir Mi?

Hamileler Ağda Yapabilir Mi?

Hamileler Ağda Yapabilir Mi?

İstenmeyen tüyler, birçok kişinin ortak derdidir. Çoğu kişi vücudun birçok bölgesindeki tüyleri, düzenli olarak almayı tercih eder. Ancak bazı durumlarda epilasyon, kafa karıştırıcı olabilir. Hamilelik de epilasyon endişesi yaratan durumlardan biridir. İçinde başka bir can taşıyan ve vücudundaki değişikliklere ayak uydurmaya çalışan hamileler, her konuda ince eleyip sık dokur. Ancak depilasyon yöntemlerinin birçoğu gibi ağda da hamileler için riskli bir işlem değildir.

Hamilelikte Ağda ile Tüyleri Almak

Ağda, tüylerin yapışkan bir maddeye tutundurulup çekilmesi mantığıyla çalışan bir depilasyon yöntemidir. Derinin üst yüzeyinde başlayıp biten bir işlemdir. Ağda yaparken deri altına herhangi bir madde enjekte edilmez veya ışın gönderilmez. Dâhili kullanıma sahip hiçbir aşama içermez. Dolayısıyla hamilelik sürecinde ağda yapılabilir


Hamilelikte ağda zararları, tamamen kişiseldir. Örneğin çekme işlemi sırasında oluşan acı, hamilelik döneminde artabilir. Çünkü bu dönemde bireyin acı eşiği düşerek hassasiyeti artabilir. Aynı bölgeye üst üste ağda yapılması, fazla miktarda veya uzun kılların çekilmesi, acıyı ve tahriş riskini artırabilir. Bu durumda kıl köklerinde kanama ve deride çürüme görülebilir.


Hamilelikte ağda yapmak istiyorsanız uygulama bölgesini buz yardımıyla uyuşturabilirsiniz. Hassas formülasyona sahip ağdalar kullanabilir ve kendinize nazik davranabilirsiniz. İçeriğinden emin olamıyorsanız şeker ve limon suyu ile evde kendi ağdanızı pişirmeniz dahi mümkündür.

Hamilelikte Kaçıncı Aya Kadar Ağda Yapılır?

Hamilelikte ağda yaptırmak için kesin bir kural yoktur. Dilerseniz hamileliğinizin son gününe kadar ağda yapabilirsiniz. Ancak karnınız büyüdükten sonra özellikle alt bölgelere ulaşmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda bir başkasından yardım almanız tavsiye edilir. Ayrıca hamileliğin son 3 ayına girdiğinizde genital bölge ağdası yaparken de dikkatli olmalısınız. Bu bölgenin çekiştirilmesi size rahatsızlık verebilir. En doğru karar için bu konuyu hekiminizle konuşabilirsiniz.

Doğum Öncesi Ağda Ne Zaman Yapılmalı?

Kendinizi rahat hissettiğiniz sürece doğum öncesinde istediğiniz zaman ağda yapabilirsiniz. Kadınlar, doğum öncesinde özellikle genital bölge ağdası yapmayı tercih ederler. Çünkü böylece doğum sırasında daha rahat hissedeceklerini düşünürler. Genital bölgenin kıllardan arınmış olması hijyen açısından önemlidir. Ancak kıllar, utanç verici değildir. Bir can dünyaya getirmek zaten yeterince değerlidir. Bu süreçte düşünmeniz gereken tek unsur, kendi sağlığınız ve rahatlığınızdır. Eğer rahat hissetmeyecek ve acı duyacaksanız doğum öncesi herhangi bir epilasyon işlemi yapmak zorunda değilsiniz. 

Hamilelikte Tıraş Bıçağı ile Tüyleri Almak

Hamilelikte tıraş bıçağı kullanmanın hiçbir zararı yoktur. Ancak birtakım potansiyel riskler taşır. Örneğin jileti rahat kaydırmak için kullandığınız losyonun içeriğinden emin olmanız gerekir. Rahat ulaşamadığınız bölgeleri kesme riskiniz de vardır. 


Bunların yanı sıra hamilelik döneminde hormon dengesi değiştiği için kılların uzama süresi kısalabilir. Tıraş işlemi zaten kılları kökünden almadığı için uzun vadeli pürüzsüzlük sunmaz. Hamilelik sürecinde bu pürüzsüzlüğün süresi daha da kısalırsa yaptığınız işlemin boşa gittiğini hissedebilirsiniz. Bu sebeple hamilelik döneminde tıraşı düzenli depilasyon yöntemi değil, acil durum kurtarıcısı olarak tercih edebilirsiniz.

Hamilelikte Tüy Dökücü Krem ile Tüyleri Almak

Hamilelikte tüy dökücü krem kullanımı, en risksiz seçenek olarak değerlendirilebilir. Çünkü pratik, acısız ve ağrısızdır. Yalnızca kremi uygulama yapılacak bölgeye sürüp bir süre bekledikten sonra silmeniz yeterli olabilir. Ancak tıpkı jilet gibi bu işlem de uzun süreli pürüzsüzlük vadetmez.

Hamilelikte Tüy Dökücü Krem Kullanmak Zararlı mı?

Hamilelikte tüy dökücü kullanmanın kanıtlanmış bir zararı yoktur. Ancak tüy dökücüler, kimyasal içerikli ürünlerdir. Hamilelik sürecinde değişen hormonlarınız, cildinizin tüy dökücüye verdiği tepkileri de farkılaştırabilir. Dolayısıyla bu dönemde tüy dökücü kullanmadan önce doktorunuza danışmalı ve ürünü vücudunuzun küçük bir bölgesinde test etmeyi unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER