Hassas Ciltlerde Ağda ve Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır?

Hassas Ciltlerde Ağda ve Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır?

Hassas Ciltlerde Ağda ve Tüy Dökücü Krem Nasıl Kullanılır

Hassas bir cilde sahip olmak, temizlik ve bakım konusunda bile büyük dikkat gerektirir. Epilasyon da hassas ciltlerin özen göstermesi gereken konulardan biridir. Kulağa imkânsız gelse de hassas ciltler için tüy alma yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemler arasından kendinize en uygun olanı seçmeniz mümkündür.

Hassas Ciltler Kıllarını Nasıl Almalı?

Hassas cilde sahip bir kişi, öncelikle kendini incelemelidir. Zira her cilt, aynı duruma karşı hassasiyet göstermez. Örneğin dokunulduğunda bile kızaran, darbelere karşı hassas bir cildiniz varsa ağda sizi yorabilir. Nemlendiricinizi değiştirdiğinizde bile kaşınan, kimyasallara karşı hassas bir cildiniz varsa tüy dökücüler size iyi gelmeyebilir. Dolayısıyla hassas ciltler için tüy alma yöntemleri arasında seçim yaparken kendi özelinizde düşünmeniz gerekir. 

Aşırı Hassas Ciltler Yüz Tüylerini Nasıl Almalı?

Yüz, cildin geri kalanına göre daha ince bir deriye sahiptir. Doğal olarak hassas bir bölgedir. Ancak bazı ciltlerde yüz bölgesi aşırı hassastır. Hassas ciltler için bıyık alma yöntemlerinden cımbız uygundur. Bir elinizle dudak üstünüzü çekip içeriden de dilinizle desteklediğinizde depilasyon yapılacak bölgeyi yeteri kadar germiş olursunuz. Havaya kalkan tüyleri kökünden yakalayarak çekmek, acıyı ve kızarıklığı azaltır. Cımbız sayesinde yalnızca tüylere müdahale ettiğiniz için tahriş riski de düşer.

Hassas Ciltlerde Tüy Dökücü Krem Uygulaması

Tüy dökücü kremler, kimyasal içerikli ürünlerdir. Cilt pH değerine uygun olarak üretilirler. Kullanım talimatlarına uyan birçok kişide hassasiyete yol açmazlar. Ancak hassas ciltler bu kremlerden tahriş olabilir. Bu sebeple hassas cilt için tüy dökücü kremler ayrı olarak üretilir. Siz de bu ürünleri kullanabilir ve kremi cildinizde kısa süre bekletmeyi deneyebilirsiniz. Uygulama sonrasında ise rahatlatıcı ürünler kullanmanız tavsiye edilir.

Hassas Ciltler İçin Hangi Ağda Kullanılır?

Hassas ciltler için boncuk ağda önerilir. Kalıp ağdaların da hassas ciltlere uygun olduğu bilinir. Bu iki ağdanın acısız olması, hassas ciltleri memnun eder. Elbette sonuçta bu ürünler birer ağdadır ve ciltten çekerek çıkarılırlar. Dolayısıyla belli bir düzeyde acı hissetmeniz ihtimal dâhilindedir. Ancak bu acı, sizin profesyonellik düzeyinizle de ilişkilidir.

Hassas Cilt Tipi İçin Ağda

Hassas ciltler için ağda uygulaması yaparken birtakım önlemler alınmalıdır. Hassas ciltli birinin takip etmesi gereken ağda rutini şu adımları içerir:


  1. Ağdadan bir gün önce kese veya peeling yapın. Bu işlem gözeneklerinizi açarak ağdanın kıl kökünü daha rahat çekmesini sağlar. 
  2. Ağdaya başlamadan önce uygulama yapılacak bölgeyi uyuşturun. Bunun için soğuk kompres, bebek pudrası veya anestezi kremleri kullanabilirsiniz.
  3. Hassas ciltlere uygun bir ağda kullanın.
  4. Ağdanın doğru kıvama gelmesini bekleyin. 
  5. Ağda yapacağınız alanı küçük bölgelere ayırın. Tek seferde büyük bir alana ağda yapıştırıp çekmeyin.
  6. Ağdayı daima kılların çıkış yönüne doğru sürün. İleri-geri, sağ-sol ve çapraz hareketler yapmayın.
  7. Ağdayı doğru kalınlıkta sürün. El ağdaları biraz kalın, bezle kullanılanlar ise ince sürülmelidir. 
  8. Ağdanın kılları tutması ve soğuması için yeteri kadar bekleyin.
  9. Ağdayı daima kılların çıkış yönünün tersine doğru çekin. Çekme sırasında bir elinizle cildinizi kılların çıkış yönüne doğru gerin. Çekme işlemini tek seferde ve cilde paralel şekilde yapın.
  10. Ağda sonrası bakıma geçmek için tüm bölgelerin bitmesini beklemeyin. Örneğin alt bacağı bitirir bitirmez yağınızı ve rahatlatıcı ürünlerinizi sürün.

Bu 10 adımın yanı sıra ağdadan sonra yumuşak ve hava alan kıyafetler giymeyi de unutmamalısınız. Doğrudan güneşe çıkacaksanız mutlaka koruyucu kullanmalısınız.

Hassas Yüze Ağda Yapılır mı?

Hassas yüze ağda önerilmez. Ancak ağda bandı, hassas ciltler için tüy alma yöntemleri arasında yüze uygulanabilecek mâkul bir seçenektir. Anestezi kremi, yüz bölgesi için üretilen ağda bantları ve sonrasında süreceğiniz bir merhem ile bu süreci atlatmanız mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER