İstenmeyen Tüyler için Doğal Yağlar

İstenmeyen Tüyler için Doğal Yağlar

İstenmeyen Tüyler için Doğal Yağlar

Doğal yöntemler, kişisel bakımda sıklıkla tercih edilir. Çünkü daha sağlıklı ve etkili oldukları düşünülür. Epilasyon için de doğal yöntemler mevcuttur. Siz de istenmeyen tüyler için bitkisel çözümleri deneyebilirsiniz. Daha az kimyasal kullanarak hem kendinize hem doğaya iyilik edebilirsiniz.

Hangi Bitkisel Yağ Tüy Azaltır?

Kıl, folikül adı verilen canlı bir kökten çıkar. Bir folikülün hangi kalınlıkta ve miktarda kıl üreteceği, kişinin hormonal yapısına ve genetik özelliklerine bağlıdır. Aynı vücut üzerinde bile farklı bölgelerdeki foliküllerin ürettiği kıllar değişkenlik gösterir. Dolayısıyla tüylerin azalması için ilgili bölgedeki foliküllere müdahale edilmesi gerekir. Bu durumda kıl foliküllerine etki edebilen bitkisel yağların tüyleri azalttığını söylemek mümkün olur. İstenmeyen tüyler için doğal yöntemler arıyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyerek bu yağları öğrenebilirsiniz.


  • Lavanta yağı
  • Çay ağacı yağı
  • Nane yağı
  • Fındık yağı
  • Limon kabuğu yağı
  • Hamam otu yağı

Bu yağlar, istenmeyen tüyler için bitkisel çözümler sunar. Siz de bu yağlardan cildinize uygun olanı seçerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Öncesinde alerji testi yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Hangi Yağ Kıl Köklerini Kurutur?

Kıl köklerini kurutan yağ yoktur. Kıl kökünü kurutmak, bir folikülü üretim yapamaz hâle getirmek demektir. Bu durum ise ancak yanma sonucu meydana gelir. Örneğin vücudunun bir bölgesi yanan kişilerin iyileştikten sonra bile o alanda kılları çıkmaz. Lazer epilasyonda da bu mantık kullanılır. Lazer ışınlarıyla kıl kökleri yakılarak üretim yapamaz duruma getirilir. Ancak lazer epilasyonlar bile kılları tamamen yok etme garantisi vermez. 


Bilindiği kadarıyla kıl köklerini yakan veya foliküllerde farklı anormallikler yaratarak kurutan bir yağ yoktur. Ancak hem doğada hem de ambalajlı ürünler arasında tüyleri incelten yağlar mevcuttur. Bu ürünleri kullanarak epilasyon derdini azaltmanız mümkündür.

Kıl Çıkmaması İçin Ne Yapılmalı?

Kıl uzaması, doğal bir süreçtir. Doğal süreçleri engellemek zaman alabilir. Çünkü vücut, programlanmış işlevlerine engel olunduğunda tehdit altında hissederek savunmaya geçer. Dolayısıyla kılların çıkmasını tamamen engellediği kanıtlanmış bir yöntem yoktur. Ancak hormon ve kıl yapısı gibi özelliklere bağlı olarak bazı kişilerde epilasyon derdine son veren yöntemler mevcuttur. 


Bu yöntemler kişiye göre değişmekle birlikte çoğu kişi lazer epilasyonu tercih eder. Lazer işleminin ardından farklı ürünler kullanarak epilasyonun etkisini artırmaya çalışırlar. Siz de istenmeyen tüyler için bitkisel çözümleri denerken lazer epilasyondan yardım alabilirsiniz. Evde uygulanan depilasyon yöntemlerini tercih ederseniz sürecin uzayacağını bilmelisiniz.

Gerçek Karınca Yumurtası Yağı ile Tüylerden Kurtulma Yöntemi

Karınca yumurtası yağı olarak bilinen ürün, myrmecodia bitkisinin tohumlarından elde edilir. Bu bitki, Asya ve Avustralya’da yetişir. Çoğunlukla ormanlık bölgelerdeki ağaçların veya çürümüş odunların üzerinde bulunur. Şişkin gövdesi ve gözenekli yapısıyla dikkat çeken bitki, karıncalar için mükemmel bir yuvadır. Yani karınca yumurtası yağının içinde bu böceklerin larvaları yoktur. Ürün, karıncaların yuva yaptıkları ortamdan elde edildiği için bu isimle anılır.


Karınca yumurtası yağı, istenmeyen tüylere doğal çözüm olarak bilinir. Ürünün kıl kökleri üzerindeki bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi yoktur. Ancak birçok kullanıcı karınca yumurtası yağı sayesinde tüylerini seyreltmeyi, inceltmeyi ve epilasyon süresini uzatmayı başarmıştır. Bunun için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, güvenilir ve gerçek karınca yumurtası yağına sahip olmanız gerekir. Ardından kılları kökünden alan bir depilasyon yöntemiyle uygulama yapılacak bölgeyi temizlemelisiniz. Kıllardan arınmış yüzeye bir miktar karınca yumurtası yağını masaj yaparak yedirdikten sonra işlemi tamamlamış olursunuz. Eğer fazla hassas bir cildiniz varsa yağı sürmek için epilasyonun üzerinden birkaç saat geçmesini bekleyebilirsiniz. Bu yöntemi düzenli olarak tekrar etmeyi unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER