Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır?

Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır?

Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır?

Karınca yumurtası yağı, adından da anlaşıldığı gibi karıncaların yumurtalarından elde edilen bir yağdır. Tüy görünümünü azaltıcı özelliğiyle bilinen karınca yumurtası yağı, son zamanlarda adı sıkça duyulan bir ürün olsa da aslında çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır.  Karınca yumurtasının tüy görünümünü azaltmasının yanı sıra, cildi nemlendirmesi ve ağda işlemi sonucunda oluşan batık ve kararmalara da iyi gelmesi gibi özellikleri ile de bilinmektedir.

 

Karınca yumurtası yağının kullanımı ile ilgili önemli noktalardan birisi de yüzde yüz gerçek karınca yumurtası yağı içeren ürün tercih etmektir. Beklenen sonucun alınması için, ürünün orijinalliği büyük önem taşımaktadır. Karınca yumurtası yağının kullanım aşamalarını da şu şekilde sıralayabiliriz:

 

  • Karınca yumurtası yağını uygulamak istediğiniz bölgeyi temizleyin. Ürünü vücudunuzun istediğiniz bölümünde uygulayabilirsiniz. Ancak uygulama öncesinde cildinizin herhangi bir reaksiyon verip vermeyeceğini kontrol etmek için küçük bir bölgeye uygulama yapmak faydalı olacaktır.
  • Temizleme işleminden sonra bölgedeki tüyleri kökünden alacak bir yöntem ile cildi tüylerden arındırın. Ardından bölgedeki hassasiyetin geçmesi için yaklaşık yarım saat bekleyin. Hassas cilt tipine sahipseniz bu süreyi uzatabilirsiniz.
  • Hassasiyet geçtikten sonra artık karınca yumurtası yağını tüylerden arınan bölgeye uygulayabilirsiniz. Yağı dairesel hareketlerle cildinize yedirin. Bu işlem cildinizi hem nemlendirecek hem de kıl köklerine nüfuz ederek etkisini gösterecektir.

 

Kullanımı oldukça kolay olan karınca yumurtası yağını, tüylerinizi her temizlediğinizde düzenli uyguladıktan bir süre sonra tüylerin daha seyrek ve zayıf çıkmaya başladığını fark edeceksiniz. Ayrıca cildin pürüzsüz kalma süresi de artacaktır. Unutmayın, karınca yumurtası yağının orijinal olması hem sağlığınız için hem de istediğiniz sonucu alabilmeniz için büyük önem taşır. Karınca yumurtası yağını güvendiğiniz bir yerden temin ettikten sonra doğru ve düzenli kullanım ile tüylerinizin görünümünün azaldığına tanık olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER