Regl Döneminde Ağda Yapılır mı?

Regl Döneminde Ağda Yapılır mı?

Regl Döneminde Ağda Yapılır mı?

Menstrual döngü, vücutta yarattığı hormonal değişiklikler sebebiyle bazı olağan aktiviteleri engeller. Koşmak, yüzmek ve hatta kimileri için yemek yemek ve duş almak gibi basit ihtiyaçlar bile zorlaşabilir. Regl iken ağda yapmak, kadınların zorlandığı bir diğer konudur. Regl döneminde ağda yapmak hakkında daha fazla bilgi edinerek depilasyon ve adet döngünüzü düzenlemeniz mümkündür.

Regl Döneminde Bacaklara Ağda Yapılır mı?

Regl döneminde yalnızca bacaklara değil, vücudun hiçbir bölgesine ağda yapılması tavsiye edilmez. Bunun en büyük sebebi, bedenin acı eşiğinin düşmesidir. Ancak aslında regl dönemi, hormonal olarak ağda yapmaya uygundur. Çünkü depilasyon için en uygun dönem, hormon seviyelerinin en düşük olduğu zaman aralığıdır. Bu sayede hormonların etkisiyle üretilen kılların tekrar çıkması daha uzun sürer. 


Menstrual döngü 4 aşamadan oluşur. Bu aşamaların hepsi ortalama birer hafta sürer. Bu sebeple döngü her ay tekrarlanır. İlk faz, regl dönemidir. Bu dönemde östrojen ve progesteron seviyeleri düşer. Zaten kanama da bu sayede başlar. Hormon seviyelerinin en düşük oranda kaldığı zaman dilimi olarak bu dönemde ağda yapabilirsiniz. Üstelik bacaklarda regl döneminde ağda yapmanıza engel olacak bir hijyen problemi de yoktur. Fakat üst bacaklara ve özellikle kasık bölgesine yaklaştıkça dikkatli olunmasında fayda vardır.


Adet döneminde rahat hissetmeme ihtimaliniz yüksek olduğu için regl bitimini takip eden 2-3 gün içerisinde de depilasyon yapabilirsiniz. Çünkü döngünün ikinci aşaması olan yumurta gelişim fazı adet kanaması biter bitmez başlar. Bu aşamada hormon seviyeleri yavaş yavaş yükselmeye başladığı için hala kıl üretimi fazla aktif değildir. Regl dönemindeki hassasiyet de ortadan kalktığı için yumurta gelişim fazının ilk günlerinde ağda yapmanız tavsiye edilir.

Regl İken Ağda Yapmak Acıtır mı?

Regl döneminde ağda yapmak, acı verici olabilir. Çünkü hormon seviyelerinde dalgalanmalar yaşanır. Bu dalgalanmaların yol açtığı duygusal değişikliklerin fiziksel yansımaları olabilir. Kişinin hem duygusal hem de fiziksel acı eşiği düşebilir. Vücut su tutarak bazı bölgelerde şişkinlik ve hassasiyet yaratabilir. Üstelik kasık, karın, bacak, sırt ve baş ağrıları gözlenebilir. Tüm bu faktörler, adet döneminde ağda yaparken canınızın normalden daha fazla acımasına sebep olabilir. 


Ancak bu durum tamamen kişiseldir. Bazı kadınlar regl dönemlerini son derece rahat geçirirler. Özellikle adet döngülerini 5 ila 7 gün arasında geçiren kadınlar bu etkileri, yalnızca başlarda hissedebilir. Şişkinlik, ağrı ve duygusallık gibi şikayetler, çoğunlukla 3. günden sonra azalmaya başlar. Regl iken ağda yapmak için son günleri değerlendirmeniz mümkündür.

Regl İken Özel Bölgeye Ağda Yapılır mı?

Regl iken özel bölgeye ağda yapılması tavsiye edilmez. Bunun ilk ve en büyük sebebi hijyendir. Evet regl döneminde 24 saat kan akışı devam etmez. Fakat ağda işlemi devam ederken kanama olmayacağını bilemezsiniz. Eğer tampon veya menstrual kap kullanıyorsanız biraz daha rahat etmeniz mümkündür. Ancak ped kullancıları için regl iken ağda yapmak, pratik olmayacaktır. 


Ayrıca regl döneminde özel bölgenize ağda yaparken kullandığınız bez ve spatula gibi ürünlerin hijyeninden de emin olamazsınız. Ağdayı sürmek ve çekmek için her defasında yeni aparat kullanmanız gerekebilir. Belki bikini bölgeniz için bu hassasiyeti göstermeniz gerekmez. Ancak dudak üstü bölgesi, regl iken depilasyon görmeye pek uygun değildir. 


Acı hissi de regl döneminde özel bölge ağdası yapmayı zorlaştıran bir diğer faktördür. Zira bu dönemde vücudun geneli daha hassastır. Özel bölge ise ekstra hassaslaşır. Eğer herhangi bir rahatsızlık duymuyor ve hijyen endişesi taşımıyorsanız regl döneminde özel bölgenize ağda yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER