Roll On Ağda Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Roll On Ağda Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Roll On Ağda Nedir, Çeşitleri Nelerdir

Ağda, kılları kökünden almasıyla birçok kişinin tercih ettiği bir depilasyon yöntemidir. Ilıktan sire, el ağdasından hazır paketlenmiş olan seçeneklere kadar birçok farklı çeşidi bulunur. Roll on ağda da bu çeşitlerden biridir. İşlem sırasında kişiyi damlama, yanma ve ele yapışma gibi birçok dertten kurtaran roll on ağda kullanımı son derece pratiktir ve hijyeniktir. Özellikle ağda yapmayı sevmeyen veya beceremeyenlerin kurtarıcısıdır.

Roll On Ağda Ne Demek?

Roll on ağda, bilyeli bir kutuda satışa sunulur. İsmini, bu bilyeden alır. İnce uzun kutu formu sebebiyle kartuş ağda olarak da bilinir. Bu kutunun içinde çoğunlukla sir ağda bulunur. Her bir kutunun gramajı standart olarak 100 ml’dir. Çünkü bu kutular, standart bir ısıtıcıya girerler. Dolayısıyla roll on ağda kullanımı için ısıtıcı şarttır. Zaten ürünlerin ısıtıcısıyla birlikte satılması yaygındır. İlk kullanım için ısıtıcılı ağda paketlerini satın almanız tavsiye edilir.


Roll on ağdayı kullanmak için tıpkı bir kartuş gibi ısıtıcısına geçirin. Isıtıcıyı kendi kablosu aracılığıyla elektrik prizine bağlayın. Bu ısıtma makinelerinin üzerinde çoğunlukla bir lamba bulunur. Fişi prize taktığınızda makinenin lambası yanacaktır. Eğer lamba yoksa bile makinenin ısınmaya başladığını dokunarak hissetmeniz mümkündür. Ağdanın kaç dakika içinde ısınacağı çoğunlukla ürün ambalajının üzerinde yazar. Kutunun içinde kalan ağda miktarına göre bu süre uzayıp kısalabilir.


Kullanıma hazır hâle gelen ağdayı ısıtıcı makinesiyle beraber tutarak doğrudan uygulama yapılacak bölgeye sürebilirsiniz. Bu sırada bilye dönerek kutu içindeki ağdayı ince bir katman şeklinde cildinize transfer eder. Eğer ağda çok sıcaksa makineye bir süreliğine prizden çıkarabilirsiniz. Ağdanın soğumaya başladığını hissederseniz yeniden prize takabilirsiniz. Sürdüğünüz ağdayı uygun bir bez yardımıyla çekerek kıllarınızdan tek seferde kurtulmanız mümkündür. 


Roll on ağda kullanımı sırasında ürünün bilyesinde ağda birikmemesine dikkat edin. Aksi takdirde ürün tıkanır ve yeterli performans göstermez. Eğer kutunun ağzına kıl yapışırsa mutlaka temizleyin. Böylece hijyenik bir süreç geçirmeyi başarırsınız. Uygulama aralarında makineyi elinizden bıraktığınız zaman sağlam bir zemine dik şekilde koymaya gayret edin. Ancak eğer kutunun içinde az ağda kalmışsa aralarda yatırarak bekletmeniz tavsiye edilir. Roll on ağda ile işiniz bittiğinde tek yapmanız gereken ısıtma makinesinin fişini çekmektir. Elbette ağdayı makineden çıkarmayı ve ağzını temizleyip kapağını kapatmayı da unutmamalısınız. 

Roll On Ağda Nerelerde Kullanılır?

Roll on ağda kullanım alanları oldukça geniştir. Yapısı gereği özellikle geniş alanlarda kolayca hareket eder. Bacak ve kol, roll on ağdayı en rahat kullanacağınız bölgelerdir. Roll on ağda koltuk altı için de uygundur. Ancak genital bölgede pek rahat kullanılamayabilir. Bikini bölgesi ve kasık çevresi için nispeten başarılıdır. Fakat vulvanın kıvrımlı yapısıyla anlaşamayabilir. Bu noktada sizin manevra kabiliyetiniz devreye girer.


Kartuş ağdanın yüzde kullanımı da pek pratik olmayabilir. Çünkü bu ağdaların bilyeleri standarttır. Ve bilyeyi yuvarladığınız tüm alana ağda transfer eder. Dolayısıyla yüz gibi küçük bölgelerde başarılı olmayabilir. Belki yanaklarda ve favori bölgesinde kullanımı rahat olabilir. Ancak roll on ağda bıyık bölgesini almak için pek ideal değildir. Yine de kullanmak isterseniz ağdayı sürmeden önce dudak üstü bölgenizi iyice gerip ağzınızı içeri çekmeniz tavsiye edilir.

Ağda Çeşitleri Nelerdir?

Roll on ağda kullanımı yaygınlaştıkça çeşitleri de artmıştır. Roll on ağda çeşitleri arasında ince tüylerde bile etkili, acıyı azaltan pudralı, hassas ciltlere uyumlu ve nemlendiren hindistan cevizli seçenekler görülür. Bu ürünün kömürlü çeşidi batık oluşumunun önüne geçmeye yardımcıdır. Avokadolu, kahveli, killi ve kalın tüyler üzerinde etkili seçenekler de kullanıcılar tarafından tercih edilir. Sizin de kendinize en uygun roll on ağdayı bularak pratik depilasyon deneyimi yaşamanız mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER