Sir Ağda Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sir Ağda Nedir? Nasıl Kullanılır?

sir ağda nedir

Sir ağda, istenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyen pek çok kişinin başvurduğu etkili bir yöntemdir. Bu epilasyon işlemi ile tüylerin kökünden alınmasını sağlayarak pürüzsüz bir cilt elde etmek hedeflenir. Sir, özellikle bacak, koltuk altı ve yüz gibi bölgelerde tercih edilen bir uygulamadır. Yazının devamında sir ağda nedir ve nasıl yapılır gibi sorulara yanıt bulabilir, bu pratik bilgilerle epilasyon deneyiminizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. 

Sir Ağda Nedir?

Reçine ağda olarak da bilinen sir, çam ağacının reçinesi ile bitkisel yağlardan oluşan bir karışımdır. Sir ağda bandı, tüylerin kökünden alınması için kullanılan bir epilasyon yöntemidir. Uygulama, sıcak veya soğuk ağda maddesinin cilde uygulanması ve tüyleri yapışması ile gerçekleştirilir. Ardından hızlı bir şekilde çekilerek tüylerin kökünden kopmasını sağlar. Cildin temiz, pürüzsüz ve bakımlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Sir Ağda Nasıl Yapılır?

Sir ağda, geleneksel ağdadan farklı olarak kaynatılmadan ısıtılarak hazırlanır, daha pratik şekilde uygulanır. Uygulama için ağda makinesi, bez ve temizleme yağı gibi ürünlere ihtiyaç duyulabilir. Bu ürünler; marketlerde, eczanelerde ve kozmetik mağazalarında kolaylıkla bulunabilir. Peki sir ağda nasıl kullanılır? 

Sir ağda ürünleri, tek kullanımlık olarak üretilir. Bu sayede kişiye özel bir kullanım imkânı bulunabilir. İlk kez bu epilasyon yöntemini deneyecek olan pek çok kişi “Sir ağda bandı nasıl kullanılır?” sorusuna yanıt arayabilir. Bu işlem, iki farklı şekilde yapılır. 

Ağda makinesinde ısıtılarak hazırlanan ürün, epilasyon yapılacak bölgeye uygulanarak bir bez yardımıyla çekilebilir. Dilerseniz hazır olarak satılan sir ağda bantları ile de istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Ciltte tahriş oluşmasını önlemek için pudralı sir ağda seçenekleri de değerlendirilebilir. 

Evde Sir Ağda Nasıl Yapılır? 

Sir ağda uygulaması, genellikle güzellik ve bakım merkezlerinde uygulanan bir işlemdir. Pratik ve kolay uygulanabilen bir yöntem olduğu için işlemi kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz. Peki evde sir ağda nasıl yapılır? Dilerseniz aşağıdaki adımları takip ederek evde sir ağda uygulamasını kendiniz gerçekleştirebilir, bakımlı ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz. 

  • Ağda Maddesini Isıtın: Sir ağda için kullanacağınız ağda kutusunu veya tüpünü talimatlarına uygun şekilde ısıtın. Bu işlem, mikrodalgada veya sıcak su banyosunda ısıtarak gerçekleştirilebilir. 
  • Cildinizi Hazırlayın: İşlem öncesinde ağda yapacağınız bölgeyi temizleyip kurulayın. Ağda uygulayacağınız bölgeyi pudra yardımıyla ile hafifçe pudralayarak ağdanın daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Ağdayı Uygulayın: Isıttığınız ağdayı spatula veya rulo aplikatör yardımıyla tüylerin bulunduğu bölgeye ince bir tabaka hâlinde uygulayın. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne paralel bir şekilde sürmeye özen gösterin.
  • Ağdayı Çekin: Ağdayı sürdüğünüz bölgeden hızlı ve ters yönde çekin. Böylece tüyler kökünden kopacaktır. Ağda şeridini mümkün olduğunca paralel ve düz bir şekilde çekmeye çalışın. Bu işlemi hızlı ve kararlı bir şekilde yapmanız önerilir. Aksi takdirde uygulama yapılan bölge tahriş olabilir, tüylerin tamamının alınması zorlaşabilir. 
  • Cildinizi Yatıştırın: Ağda işleminden sonra cildi yatıştırmak ve tahrişi azaltmak için jel veya nemlendirici bir losyon uygulayabilirsiniz.

Kullanıma hazır şekilde sunulan sir ağda bantlarını tercih ettiyseniz farklı bir yol izlemeniz gerekebilir. Bu durumda tek yapmanız gerek ağda bandını avuçlarınızın arasında ovuşturarak ısıtmak ve ilgili bölgeye yapıştırmaktır. Her iki epilasyon yönteminde de uygulama ardından ağda kalıntılarına rastlanabilir. 

Cilde yapışan ağda kalıntıları, bunun için özel olarak üretilen yağlar veya nemlendiriciler yardımı ile temizlenebilir. Dilerseniz daha pratik, zahmetsiz ve acısız bir epilasyon yöntemi olan tüy dökücü kremleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede bahsi geçen uygulama ve temizlik işlemlerinizi yapmanız gerekmeden pürüzsüz bir cilde sahip olmanız olanaklı hâle gelir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER