Tüy Dökücü Krem mi? Ağda mı?

Tüy Dökücü Krem mi? Ağda mı?

Tüy Dökücü Krem mi? Ağda mı

İstenmeyen tüyler hem kadınların hem de erkeklerin çözüm aradığı bir problemdir. Problemin birden fazla çözümünün olması ise bazen kafa karıştırıcıdır. Onlarca farklı depilasyon yöntemi arasında tüy dökücü ve ağda dikkat çeker. Her ikisi de kendi içlerinde avantaj, dezavantaj ve farklılıklara sahiptirler. Siz de bu dinamiklere göre ağdanın mı yoksa tüy dökücünün mü kendinize uygun olduğuna karar verebilirsiniz. Dilerseniz her iki yöntemi de güvenle kullanabilirsiniz.

Ağda mı İyi Yoksa Tüy Dökücü Krem mi?

Tüy dökücü ve ağda arasında hangisinin daha iyi olduğunu merak edebilirsiniz. Ancak bu sorunun cevabı, tamamen özneldir. Kişisel tercihleriniz, acı eşiğiniz, depilasyon için ayırabileceğiniz süre ve beklentileriniz bu kararı vermenize yardımcı olur. En doğru karar için iki yöntemi de deneyip gözlemlemeniz tavsiye edilir.

Ağda Nasıl Kullanılır?

Ağda kullanımı çeşitlerine göre değişkenlik gösterir. Ancak sonuçta ağdanın tüm formlar kılları kökünden aldığı için benzer adımlar içerirler. Uygulama sırasındaki kullanım farkları ise aşağıdaki gibidir.


  • Ilık ve sir ağdalar: Akışkan yapıdadır. Isıtılarak kullanılır. Bez yardımıyla çekilir. Bu ağdaları uygulama sırasında sürekli sıcak tutmak gerekir.

  • El ağdaları: Sıcak ve soğuk kullanılan çeşitleri vardır. Soğuk olanlar sakızlı, sıcak kullanılanlar akışkan kıvamdadır. El ile tutup çekilirler.

  • Ağda bantları: Doğrudan kullanıma uygundur. 

Üç ana kategori de kendi içinde çeşitlere ayrılır. Farklı çeşitler arasında ufak değişiklikler görülebilir. En basit ifadeyle ağdanın kılların üstüne yapıştırıp çekilerek kullanıldığını söylemek mümkündür.

Ağda Ve Tüy Dökücü Farkları

Tüy dökücü ve ağda kullanımı arasında büyük farklar bulunur. Farkları dikkatle inceleyerek her iki yöntem hakkında fikir oluşturmanız mümkündür. Tüy dökücü ve ağda farklarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.



Ağda

Tüy dökücü krem

Kılları kökünden alır

Kılları yüzeyden temizler

4 haftaya yakın pürüzsüzlük sağlar

1 haftaya yakın pürüzsüzlük sağlar

Çoğunlukla ekipman yardımıyla kullanılır

Tek başına kullanımı yeterlidir

Ön hazırlığa ihtiyaç duyar

Ön hazırlık gerektirmez

Genellikle sıcak kullanıldığı için vücutta yanık oluşturma riski taşır. Cildi çekiştirdiği için kıl köklerinde kanama ve deride morarma yaratabilir. Uzun vadeli kullanımda deride sarkmalara yol açabilir.

Önerilen bekleme süresi geçirilirse cildi tahriş edebilir. Başka bir risk taşımaz.

Kişiye göre değişmekle birlikte acılı olabilir.

Acısızdır.

Ellere yapışabilir ve etrafı kirletebilir.

Hijyenik kullanım sunar.

Zaman alabilir.

Pratiktir.

Cildi ölü derilerden arındırır. Ancak bunu yaparken gözenekleri açabilir.

Gözenekleri genişletmez.

Alışmak için süreç gerektirebilir.

İlk denemeden itibaren kolaylıkla kullanılır.

Kalıntılarını yağ yardımıyla arındırmak ve ardından durulanmak gerekir.

Uygulama bölgesini yalnızca ılık suyla yıkamak yeterlidir.

Ağda bantları hariç diğer formları taşınamaz.

Spor çantasında ve valizde bile rahatlıkla taşınarak her yerde kullanılabilir.


Ağda ve tüy dökücü kremin kullanım açısından başka farklılıkları da olabilir. Bu farkları kendiniz de keşfedebilirsiniz. Tablodaki hangi nitelik sizin için olmazsa olmaz ise o sütundaki ürünü tercih etmeniz mümkündür.

Ağda Çeşitleri Nelerdir?

Ağda çeşitleri sıcak, soğuk ve acısız gibi farklı başlıklara ayrılır. Bir ağda türünün dahi onlarca farklı formülasyona sahip versiyonu olabilir. Genel olarak ağda çeşitlerini aşağıdaki listeden incelemeniz mümkündür.


  • Kavanoz ağda
  • Kartuş ağda
  • Boncuk ağda
  • Kalıp ağda
  • Konserve ağda
  • Ağda kalemi

Ağdalar daha birçok çeşidi bulunur. Bu çeşitler arasında ihtiyacınızı karşılayan seçeneği tercih etmeniz mümkündür.

Ağda Sonrası Bakım

Ağda sonrası bakım, cildinizin ne kadar hassas olduğuna bağlı değişkenlik gösterir. Ancak genel bir bakım için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.


  1. Uygulama bölgesini ıslak havlu veya mendille silin. 
  2. Kurulayın.
  3. Yağ yardımıyla ağda kalıntılarından kurtulun.
  4. Nemlendiricinizle cildinizi yatıştırın.

Eğer ağda kalıntılarından kurtulamazsanız hızlı bir duş alabilirsiniz. Ancak sir ağdadan sonra duş almak için birkaç saat beklemelisiniz. Cildiniz aşırı reaksiyon gösterirse nemlendiriciden önce soğuk kompres yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER