Tüy Dökücü Kremler Zararlı mıdır?

Tüy Dökücü Kremler Zararlı mıdır?

Tüy Dökücü Kremler Zararlı mıdır?

Tüy dökücü kremler, günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri arasında en acısız ve kolay olanlarından biridir. Bu nedenle de kullanımı oldukça yaygındır. Tüy dökücü kremler, direkt olarak cilde uygulandığından zararlı olup olmadığı da birçok kişi tarafından merak konusu olmuştur.

 

Kimyasal içerikli tüy dökücü kremler, ciltte alerjik reaksiyona sebep olabilir. Bu nedenle ürünü aldıktan sonra kullanmadan önce uygulama yapacağınız bölgede küçük bir alanda ürünü test etmeniz önerilir. Eğer cildiniz reaksiyon gösteriyorsa, bölgeyi hemen üründen arındırmalı ve kullanıma devam etmemelisiniz. Herhangi bir kaşıntı, kızarıklık ve tahriş durumu olmadığında ürünü uygulamaya geçebilirsiniz. Kullanım esnasında ürünün yönergesinde belirtilen bekletme süresini aşmamaya dikkat etmelisiniz. Kimyasal içerikler kimi ciltlerde kuruluğa yol açabilir ve cilt bariyerine zarar verebilir. Bu nedenle ürünü kullandıktan sonra cildinizi iyi arındırmalı ve bir nemlendirici kullanmalısınız. 

 

Tüy dökücü krem kullanacaksanız, cilt tipinize uygun ve içeriği bitkisel olan ürünleri tercih etmelisiniz. Her cildin yapısı farklı olduğundan her ürünü kullanmanız doğru olmayacaktır. Eğer hassas cilt yapısına sahipseniz, hassas ciltler için üretilmiş olan tüy dökücüler sizin için uygun olacaktır. Yine de küçük bir bölgenizde test etmeden ürünü uygulamaya geçmemelisiniz.

 

Tüy dökücü kremler, yukarıda da değindiğimiz gibi kimyasal içerikleri sebebiyle cilde hasar verebilmektedir. Ancak zararlı etkisinin önüne geçmek için bitkisel içerikli ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca ürünün yönergelerini ve uyarılarını dikkatli okumalı ve kullanırken bunları göz önünde bulundurmalısınız. Önerilen bekleme süresini aşmamalı ve aynı bölge için kullanım aralıklarına da dikkat etmelisiniz. Tüy dökücü kremleri kullandıktan sonra cildinizi arındırmalı ve sonrasında nemlendirmelisiniz. Böylece tüy dökücü kremlerin zararlı etkilerinden cildinizi korumanız mümkün olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER