Tüy Dökücü Zararlı mı?

Tüy Dökücü Zararlı mı?

Tüy Dökücü Zararlı mı

İstenmeyen tüyler için birbirinden farklı onlarca depilasyon yöntemi vardır. Krem, jel veya sprey formundaki tüy dökücü ürünler de bu yöntemlerden biridir. Tüy dökücüler hızlı, pratik, hijyenik ve acısız oldukları için tercih sebebidir. Ancak kimyasal içerikli olmaları tüy dökücüler üzerinde bir soru işareti yaratır. Birçok kişi tüy dökücü zararlarını öğrenmek ve dikkatli davranmak ister. Siz de bu depilasyon yöntemi hakkında daha detaylı bilgi edinerek tüylerinizden güvenle kurtulabilirsiniz.

Tüy Dökücü Cilde Zararlı mıdır?

Tüy dökücü ürünler, cildin pH derecesine uygun olarak üretilir. Dolayısıyla normal şartlarda cilde zarar vermez. Ancak insan cildi, asidik yapıdadır. Tüy dökücüler ise çoğunlukla alkalidir. Dereceleri birbirine yakın olsa da bu ürünler, cilt üzerinde kısa süreli anormallikler yaratabilir. Çünkü bazik maddeler, asidik yüzeyleri kurutmaya meyillidir. Yani doğru kullanımda tüy dökücü üründen göreceğiniz en büyük zarar, cildinizin kurumasıdır. Bu zararı da depilasyon işleminin bitiminde cildinizi arındırdıktan sonra nemlendirerek çözmeniz mümkündür.


Tüy dökücünün kullanım talimatlarının dışına çıkarsanız birtakım olumsuz reaksiyonlar karşılaşabilirsiniz. Örneğin ürünü farklı malzemelerle karıştırır veya cildinizde çok bekletirseniz tahrişe sebep olabilirsiniz. Bu durumda karşılaşacağınız kızarıklık, kaşıntı ve yanma hissi, tüy dökücü krem zararları arasında sayılabilir. Ayrıca tüy dökücü kullandıktan sonra uygulama yapılmış bölgeyi sıcak suyla durulamak da aynı sonuçlara yol açabilir.

Tüy Dökücü Alerji Yapar mı?

Tüy dökücü alerji yapabilir. Çünkü kimyasal içeriklidir. Doğal içerikli dahi olsa ürünlerin içindeki bazı etken maddeler, alerjen sınıfına girebilir. Bu ürünler, aşırı hassas veya alerjik bünyelerde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bazen normalde alerjik bir bünyeye sahip olmasanız bile tek bir maddeye karşı hassasiyet geliştirebilirsiniz. Bu madde, kullandığınız tüy dökücünün içinde bulunuyorsa vücudunuz alerjik reaksiyon gösterebilir. Özellikle bunun gibi spesifik alerji durumlarında kişi çoğunlukla ihmâlkarlığının kurbanı olur. Tüy dökücü zararlarıyla karşılaşmamak için yeni bir ürünü kullanmadan önce mutlaka cildinizin küçük bir bölgesinde test etmeniz önerilir.


Ayrıca tüy dökücü ürünler, bazı hassas bölgelere uygulanmaz. Örneğin özel bölge ve yüz çevresi için üretilen tüy dökücüler, vücudun geneline yönelik formüle edilmiş olanlardan farklıdır. Dolayısıyla uygulama alanına uygun içerikleri seçmeniz tavsiye edilir. Tüy dökücü ürünün gözle temasından kaçınmaya da dikkat etmeniz gerekir.

Tüy Dökücü Dövmeye Zarar Verir mi?

Dövme, cilt yüzeyinde görünse de alt deriye yapılan bir uygulamadır. Tüy dökücü ürünlerin ise tüm işi cildin üst yüzeyindedir. Bunu tüy dökücü ürünlerin kılları kökünden almamasından anlayabilirsiniz. Tüy dökücü ürünler alt deriyi etkilemediği için dövmeye zarar vermez. Dövmenin silinmesi, soluklaşması veya farklı bozulmalara uğraması, tüy dökücü zararlarından biri değildir. 


Eğer tüy dökücü uygulamasıyla eş zamanlı olarak dövmenizde bir bozulma gözlemlediyseniz sorunu farklı bir kaynakta arayabilirsiniz. Böylece dövmeli yüzeylere de gönül rahatlığıyla tüy dökücü ürün uygulayabilirsiniz. İçinizin rahat etmesi için dövmecinizden bilgi almanız da mümkündür.

Tüy Dökücü Hamilelikte Zararlı mıdır?

Hamilelikte tüy dökücü krem kullanımıyla ilgili bir kural yoktur. Yani gebelik döneminde tüy dökücü ürün kullanımının zararlı olduğuna dair bir kanıt bulunmaz. Birçok kadın, hamilelik sürecinde güvenle tüy dökücü ürünler kullanır. Ancak hamilelik, hormon dengelerinin değiştiği bir dönemdir. Bu dönemde normalde sizi olumsuz etkilemeyen kimyasal maddelere karşı alerji geliştirebilirsiniz. Hatta tüy dökücü ürünlerin kokusundan bile rahatsız olabilirsiniz. Dolayısıyla hamilelik döneminde tüy dökücü kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Her ihtimale karşı uygulama öncesinde ürünü test etmeyi unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER