Tüyleri Almadan Karınca Yumurtası Yağı Kullanılabilir mi?

Tüyleri Almadan Karınca Yumurtası Yağı Kullanılabilir mi?

Tüyleri Almadan Karınca Yumurtası Yağı Kullanılabilir mi?

Kişisel bakımlarına önem veren ve genellikle doğal ürünleri tercih eden kişilerin genel olarak kullandığı karınca yumurtası yağı, son yıllarda ülkemizde de sıklıkla kullanılan yağlar arasında yer almayı başarmış durumda. Karınca yumurtası yağı, düzenli kullanımı sayesinde tüylerin sıklığında azalma sağlayabilir.

Karınca yumurtası yağı koltuk altı, bacak v.b. alanlarda, kullanılan alanların daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine etki edebilir. Bununla birlikte ağda yapılan bölgelerin nemlenmesini ve beslenmesini de sağlamaktadır.

Eski çağlardan beri sıklıkla kullanılan bu yağ, rutin kullanım sonucunda tüylerin görünümünde azalma ve incelme sağlayabilir.

Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır?

Karınca yumurtası yağı kullanımının istenilen sonucu sağlaması için bazı önemli, dikkat edilmesi gereken noktaları bulunur. Bunlar;

  • Yağın kullanılacağı bölgenin temizliğinden emin olunmalı.
  • Ardından tüyleri kökünden alan herhangi bir yöntemle cilt tüylerden arındırılmalı. Karınca yumurtası yağı, direkt tüylü bölgeye uygulandığında da etki eder fakat diğer yöntemlere göre daha uzun sürede etkisini gösterebilir.
  • Tüylerden arındırılan temiz cilde karınca yumurtası yağı sürülmelidir.
  • 10 ile 15 dakika gibi bir süre boyunca sürülen yağ, parmaklar ile dairesel hareketlerle cilde yedirilmeli.

Yapılan bu uygulama ile karınca yumurtası yağı her tüy alma rutinlerinde düzenli olarak uygulandığında tüylerin görünümünde zamanla daha cılız ve seyrekleştiği görülebilir.

Karınca Yumurtası Yağının Faydaları

  • İstenmeyen tüylerin görünümünü azaltır
  • Cilde parlaklık kazandırır
  • Tüy görünümünü inceltir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK ÜRÜNLER